Rafet Aslantaş, Suriye'deki kimyasal silah provokasyonunun perde arkasını değerlendirdi

ANKA Enstitüsü Başkanı Rafet Kağan Aslantaş, ABD'nin Suriye ve Türkiye'nin başarıları karşısında kaybettiği zemini kimyasal provokasyonla yeniden kazanmaya çalıştığını söyledi. Washington'un Ankara, Tahran ve Moskova işbirliğini bozmak istediğine dikkat çeken Aslantaş'a göre, Amerika Çin'in bölgeye gelmesini de engellemek istiyor.

Suriye ve Türkiye'nin kazandığı askeri zaferlere dikkat çekti. Amerika'nın kaybettiği itibar için provokasyonlara başvurduğunu söyledi.

ANKA Enstitüsü Başkanı Rafet Kağan Aslantaş, Amerika'nın Suriye'deki kimyasal silah provokasyonunun perde arkasını değerlendirdi.

Suriye ordusunun başta Doğu Guta olmak üzere diğer noktalarda büyük başarılar elde etti. Türk Ordusu da önce Fırat Kalkanı ardından Zeytin Dalı Harekatıyla Amerika'nın terör koridoruna ağır darbe indirdi. Aslantaş, bu tablo karşısında Amerika'nın Suriye'de kaybettiği zemini yeniden kazanmak için kimyasal provokasyonuna başladığını ifade etti.

Aslantaş, "Kimyasal yalanı ile Türkiye, İran ve Rusya'nın oluşturduğu bölgesel ittifakın da bozulmasını hedefleniyor" dedi.

Aslantaş, Çin'in yatırımlar için geliştirdiği İpek Yolu Projesine de dikkat çekti. Amerika'nın başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'daki kaosu sürdürüp Çin'in bölgeye gelişini engellemek istediğini belirtti.

Haber: Gürkan Demir

Kamera: Barış Yurteri

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # suriye # anka # kimyasal silah # Rafet Kağan Aslantaş