Yunan Dışişleri Bakanı Türkiye'de

Doğu Akdeniz’de sular ısınıyor. Yunanistan ile Libya deniz yetki alanları için müzakerelere başlanması konusunda uzlaştı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Libya temaslarının ardından Türkiye'ye geldi. Dendias, yarın Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Ankara'da bir araya gelecek.

Yunan Dışişleri Bakanı Türkiye'de

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin hamleleri karşısında eli oldukça zayıflayan Yunanistan, deniz yetki alanlarının belirlenmesi için Libya'yla müzakerelere başlamak istiyor.

Yunanistan’ın, büyükelçilik görevi sırasında “istenmeyen kişi” ilan ederek sınır dışı ettiği Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Atina’da, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya geldi.

Yunanistan Başbakanlığı, Libya ile deniz yetki alanları için müzakerelere derhal başlanması konusunda mutabık kalındığını açıkladı. Tüm yabancı askerlerin Libya'dan çekilmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, Kahire ile ekonomik ilişkilerin derinleşmesinin önemine vurgu yapılırken, bu kapsamda Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis'in Libya'yı ziyaret edeceği kaydedildi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Dışişleri Bakanı Denias, 6 Nisan'da Libya’yı ziyaret ederek Trablus yönetiminden, Türkiye ile yaptığı deniz yetki alanları anlaşmasını iptal etmesini istemişti. Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ise Ankara ile imzalanan anlaşmanın devam edeceğini belirtmişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya'ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Türkiye'ye geldi. Dendias, yarın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara'da bir araya gelecek.

İki bakanın görüşmesinde, bölgesel konuların yanı sıra Türkiye-Yunanistan ilişkileri tüm yönleriyle masaya yatırılacak.

Dendias, Ankara temasları öncesinde İstanbul’da Fener Rum Patriği Bartholomeos ile bir araya geldi.

Görüşme, Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda basına kapalı yapıldı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Yarın da arkadaşım Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geleceğiz. Güzel bir görüşme olacağına inanıyorum." İfadelerini kullandı.

# ankara # türkiye # libya # yunanistan # Mevlüt Çavuşoğlu # doğu akdeniz # çavuşoğlu # Dendias # dışişleri bakanı çavuşoğlu # türkiye yunanistan # nikos dendias # İstanbul Başkonsolosluğu # Libya Başkanlık Konseyi # Fener Rum Patriği Bartholomeos # Dendias Çavuşoğlu