Bülent Münger, Mehmet Baransu ile görüşmesini anlattı

Balyoz kumpasının kritik isimlerinden emekli askeri savcı Albay Bülent Münger'in FETÖ davasında tanık yapıldığı ortaya çıktı. "Gerçeğe aykırı bilirkişi incelemesi yaptırdığı ve gazeteci Mehmet Baransu'ya soruşturmalarla ilgili bilgi verdiği" gerekçesiyle şikayet edilen Münger'in, FETÖ'nün askeri yargı ayağına açılan soruşturmada tanık olarak ifadesi alındı.

Bülent Münger, Mehmet Baransu ile görüşmesini anlattı

Balyoz kumpasında adı şaibelerle gündeme gelen eski 1'inci Ordu Komutanlığı Askeri Savcısı emekli Albay Bülent Münger’in FETÖ davasında sanık yapıldığı ortaya çıktı.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hazırlanan askeri yargı iddianamesinde Münger tanık olarak ifade verdi.

Münger ifadesinde, 2010 yılında Taraf Gazetesi'nde çıkan "Balyozun adı darbe planı" gibi haberleri talimatla incelediğini anlattı. Soruşturma kapsamında hazırladıkları bilirkişi raporunun basına sızdırıldığını iddia eden Münger, medyanın sızan belgeleri çarpıtarak haber yaptığını savundu.

Taraf Gazetesinin kendilerine 3 adet DVD ve bir adet CD gönderdiğini söyleyen Münger, DVD'ler için bilirkişi incelemesi başlattığını ifade etti. Bülent Münger, bu kapsamda Taraf Gazetesi’nden Mehmet Baransu'nun tanık olarak ifadesini aldığını belirtti.

Münger, "İfade sırasında Balyoz belgelerini kendisine kimin getirdiğini, bu belgeleri nasıl ve ne şekilde teslim aldığını sordum. Baransu, söz konusu belgeleri kendisini emekli olduğunu söyleyen 1'inci Ordu’da görev yapmış bir subaydan aldığını ancak kimliğini bilmediğini ifade etti. Adı geçen tanık ifade sırasında aynı gün gazetelerde çıkan bilirkişi raporumuzla ilgili haberleri kastederek bana, "Albayım bunlar hakkında ne diyorsunuz?" diye sordu. Ben de tanığa "Bu haberler doğru değil gazeteler gerçeği çarpıtıyor. Bir ordu kendi camisini bombalamaz, kendi uçağını düşürmez. Bizim bilgisayarlarımızda bu şekildeki planlara rastlanılmadı’ diye spontan olarak gelişen ortamda sözler söyledim" dedi

Bu arada, Balyoz Davası mağdurları, kumpas soruşturması sırasında "Gerçeğe aykırı bilirkişi incelemesi yaptırdığı ve gazeteci Mehmet Baransu'ya soruşturmayla ilgili bilgi verdiği" gerekçesiyle eski Münger hakkında şikayette bulunmuştu.

ulusal.com.tr

# fetö # balyoz kumpası # mehmet baransu # bülent münger