Çimento fabrikası yaşamı tehdit ediyor

Antalya’nın Döşemealtı İlçesi Bademağacı Mahallesi, dünyaca ünlü bademleri ile önemli bir üretim merkezi. Bölgede faaliyet gösteren çimento fabrikasının kontrolsüzce saldığı toz yüzünden, tüm yaşam tehdit altında. Vatan Partisi Döşemealtı İlçe Başkanı Baran Karabulut, beraberindeki heyetle Bademağacı’nda vatandaşlarla buluştu.

Çimento fabrikası yaşamı tehdit ediyor

Yaklaşık 10 köyün üzerini toz kaplıyor. O toz bulutlarına, Burdur’un Bucak ilçesi Antalya il sınırına kurulu olan çimento fabrikasının kontrolsüz salınımı neden oluyor.

Antalya’nın Döşemealtı İlçesi Bademağacı Mahallesi, yüzlerce yıldır ekilen her tohumun, dikilen her fidanın hakkını veriyor. İklimi, toprağı ve ille de göller bölgesinden esen serin rüzgârı, bademin, üzümün, buğdayın hasını sunuyor. Şimdi o rüzgâr zehirli toz taşıyor.

Bölgede kanser ve KOAH vakaları hızla tırmanıyor.

Vatandaşlar acilen fabrikanın gerekli önlemleri almasını istiyor.

Bademağacı, bütünşehir yasasından önce, çevre köylerin bağlı olduğu beldeydi. Merkezinde tarihi çeşmelerin, ulu çınarların, Atatürk heykelinin bulunduğu meydan bugün de günlük hayatın önemli bir parçası. Üreticiler ürünlerini buraya getiriyor. Bayramlaşmalar, buluşmalar burada oluyor. Artık içilen demli çaylara, koyu sohbetlere köyün üzerine kesintisiz yağan zehirli tozlar karışıyor. İşte bu meydanda Vatan Partisi yurttaşlarla buluştu.

Vatan Partisi Döşemealtı İlçe Başkanı Baran Karabulut, beraberindeki heyetle Bademağacı’nda vatandaşların sorunlarını dinledi, çözümleri konuştu. Mücadelenin takipçisi olacaklarını vurguladı.

# vatan partisi # kanser # Döşemealtı # bucak # koah # çimento fabrikası # Baran Karabulut