İşte HDP'nin özerklik planı

PKK'nın yerel seçimler sonrası özerklik planı; batıda kışkırtma, doğuda özerkliğin inşaası ve Avrupa Birliği'nin dış güç olarak devreye sokulması olarak şekillendi. Aksaray'daki olaylar sonrası BDP'den "Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatına başvurmkta kararlıyız" açıklaması geldi. Çorum'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de "seçimlerden sonra kaos çıkabilir" dedi.

İşte HDP'nin özerklik planı

PKK'nın yerel seçimler sonrası özerklik ilanı için dış güç olarak Avrupa Birliği'ni devreye sokma arayışları hız kazandı. PKK; özerklik ilanı için batıda kışkırtma, doğuda anadil propagandası ve Avrupa Birliği'ni devereye sokma hesabı içerisinde.

Son bir haftada yaşananlar özerklik hesaplarının ana hatlarını belli etti. BDP ve HDP'nin İzmir Urla ve Aksaray'da içinde bulunduğu kışkırtmalar toplumsal gerilimi tırmandırdı. Her fırsatta özerklik çağrısı yapan BDP ve HDP yöneticileri Aksaray'daki olaylar sonrası kritik bir açıklama yaptı.

"HDP, saldırılarda uğradığı zarar ve ziyanın tazmini ve saldırganların cezalandırılması için hukuk yollarını harekete geçirmeye ve seçim güvenliğinin gerçekleşmesini gözlemlemek üzere AGİK nezninde başvuruda bulunmaya kararlıdır"

Kısa adı AGİK olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı 90'lı yılların sonunda Yugoslavya'nın parçalanma sürecinde de rol almıştı.

Çorum'da konuşan HDP EŞ Genel Başkanı Sebahat Tuncel'de yerel seçimler sonrası "kaos çıkabilir" dedi.

28 Şubat günü İzmir Urla'da HDP ve bir grup arasıdaki kışkırtma görüntüleri yaşandı. Son olarak 5 Mart tarihinde Aksaray'da yaşanan gerilim kamuoyunu tedirgin etti. Öte yandan Diyarbakır Lice'de sadece Kürtçe eğitim verileceği belirtilen bir okul binası inşaa edildi.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # ab # Sebahat Tuncel # hdp # agit