Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı: ''HDP kapatılmalı''

Erzincan Başbağlar'da 28 yıl önce terör örgütü PKK'nın katlettiği 33 yurttaş için anma töreni düzenlendi. Törende yapılan konuşmalarda, PKK'yı lanet okundu, birlik beraberlik mesajları verildi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Başbağlar Katliamının arkasındaki emperyalist güçlere dikkati çekti; ABD ve İsrail'in Türkiye'yi kuşatma planlarına karşı mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. Anayasa Mahkemesi'ne seslenen Bursalı, katliamı yapan PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması gerektiğini vurguladı.

Başbağlar Köyü'nde, katliamın acısı ilk günkü gibi taze… Köyde, 33 şehit için her yıl olduğu gibi bu yıl da anma töreni düzenlendi.

Köy meydanındaki Kültür Evi önünde yapılan törene, çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, dualar okundu.

Törende, 33 şehidin yakınlarının yanı sıra, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Bekir Aksun, katliamdan yaralı kurtulan Başbağlar Köyü Muhtarı Ali Akarpınar ve Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ile diğer siyasi parti temsilcileri, mülki amirler ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de hazır bulundu.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, törendeki konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yaptı, vatan toprağına göz diken hiçbir terör örgütüne ve arkasındaki emperyalist güçlere fırsat verilmeyeceğini vurguladı:

- Elbette unutmadık, unutturmayacağız. Kürt, Türk, Laz ve Çerkez'i ile bir ve beraber olmakla mükellefiz. Bugün Misak-ı Milli sınırları içinde PKK mensubu olan terörist sayısı 200'ün altına düştü. Bütün emniyet güçlerimiz o teröristlerin leşini sarı torbaya sokmuştur. O noktada lütfen hüzünlenmeyin.

Törende Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı da bir konuşma yaptı. “Kurşunları ABD ve İsrail verdi, onların örgütü PKK, Başbağlar köylümüze sıktı” dedi:

- Bugün de aynı merkez Türkiye'yi kuşatma planları yapıyor. ancak Türk milleti ayakta. Mehmetçiğimiz, koy korucumuz, büyük bir kahramanlıkla terör örgütü PKK'yı hendeklere gömmüştür. Amerika'nın kara gücü PKK ve Gladyosu FETÖ yerle bir olmuştur. Başbağlar şehitlerimiz rahat uyusun yerle bir oldular.

Anayasa Mahkemesi'ne seslenen Bursalı, Türk Milleti'nin ortak talebinin olan, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması gerektiğini söyledi.

Anma töreninde AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından törene katılanlar, şehitlik anıtına geçerek, katliamda hayatını kaybedenlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

# türkiye # pkk # hdp # parti # vatan partisi # tören # Erzincan # şehit # Vatan # siyasi parti # Özgür Bursalı # Başbağlar katliamı # başbağlar