Pyongyang'tan ABD'ye komplo suçu

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti hükümeti, Amerika'yı "ikiyüzlülük" ve "komplo peşinde olmakla" suçladı. Kore medyası, ABD birimlerinin Pyongyang'a sızma amacıyla tatbikat yapma hazırlığında olduğunu yazdı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti yönetiminin resmi gazetesi Rodong Sinmun'da yer alan editöryal yazıda, Amerika yönetimi 'komplo peşinde olmak'la suçlandı.

Güney Kore medyasına dayandırılan iddiaya göre, Japonya'nın Okinawa şehrinde konuşlu ABD birimleri 'Pyongyang'a sızma' amacıyla tatbikat yapacak.

Yazıda ABD'nin 'bir yandan gizli tatbikatlar yaparken, bir yandan da yüzünde bir gülümsemeyle diyalogu sürdürdüğü' ifade edildi. Pyonyang yönetiminin 'Washington'ın ikiyüzlü davranışını' not ettiği vurgulandı.

Yazıda "Bu gibi tavırlar, ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik bir savaş başlatmak için suç komplosu peşinde olduğunun ve acımasızca cezalandırılmayı hak eden bir suç işlediğinin kanıtlamaktadır." denildi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan şu anda Kuzey Kore'ye gitmemesini istedim çünkü Kore Yarımadasının nükleer silahlarından arındırılmasına ilişkin yeterince yol almadığımızı hissediyorum" demişti.

ulusal.com.tr

# abd # Pyongyang # KHDC