HDP/PKK için hesap zamanı: 6-8 Ekim davası başlıyor

6-8 Ekim olaylarının failleri 26 Nisan'da hâkim karşısına çıkacak. Aralarında PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanıklı Kobani davası Sincan’da başlayacak. FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davaların da görüldüğü Sincan Cezaevi yerleşkesinde yapılacak duruşma nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınacak.

HDP/PKK için hesap zamanı: 6-8 Ekim davası başlıyor

HDP/PKK’lılar için hesap zamanı geldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 6-8 Ekim olaylarının faillerine yönelik büyük çaplı bir iddianame hazırladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması için hazırladığı iddianameye de ışık tutan 6-8 Ekim dosyası açılıyor.

6-8 EKİM OLAYLARININ FAİLLERİ HÂKİM KARŞISINDA

Hazırlanan iddianamede PKK’nın siyasi uzantısı HDP’li Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve terör örgütünün dağ kadrosu sanık olarak yer aldı. 27’si tutuklu 108 sanıklı 6-8 Ekim davası 26 Nisan’da Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Duruşmadarbe davalarının da yapıldığı Sincan Cezaevi yerleşkesinde olacak. Güvenlik güçleri duruşma nedeniyle geniş önlem alacak. Salgın sebebiyle izleyicilerin alınmayacağı duruşmada sanıklar, avukatları ve gazeteciler olacak.

Sanıklar, “Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma, adam öldürme, öldürmeye teşebbüs, kamu malına zarar verme, bayrak yakma'' gibi suçlardan yargılanacak. 108 sanık için 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede 37 maktul, 2 bin 676 mağdur yer aldı.

TÜRK YARGISI HDP/PKK BAĞINI ORTAYA ÇIKARDI

Türk yargısı hazırladığı iddianamede PKK ve HDP’nin bağını bir kez daha gözler önüne serdi. 3 bin 500 sayfalık iddianamede yer alan örgütün şemasında Kandil'deki KCK’dan başlayan 6-8 Ekim talimatlarının trafiği anlatıldı.

6-8 Ekim ve Hendek operasyonları zamanında HDP’nin PKK’nın talimatlarını bizzat uyguladığı vurgulandı. Gizli tanıkların da bir bir ifşasıyla HDP’lilerin Kandil’den gelen talimatlar doğrultusunda halkı sokaklara çıkardığı ortaya çıktı.

# Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # fetö # kandil # operasyon # terör # yargıtay # kck # hdp kapatılsın # duruşma # hdp pkk # hesap # türk yargısı # selahattin demirtaş # Sincan # iddianame # pkk kck # figen yüksekdağ # Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı # 68 ekim olayları # hendek operasyonları # sincan cezaevi # HDP FETÖ # FETÖ HDP # Kobani davası # terör partisi # HDP Selahattin Demirtaş # terör Selahattin Demirtaş # HDP Figen Yüksekdağ # terör Figen Yüksekdağ