Şoförler isyan etti

Salgın döneminde çalışmayan araçların muayene ve trafik sigortası ücretlerinden muaf tutulması istendi. Öneri Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den geldi. Palandöken, salgın nedeniyle okul, iş yeri servisleri ile turizm araçlarının iş yapamadığını belirtti. Yüksek maliyete dikkat çeken Palandöken zorunlu ödemelerde güçlük çekenlere yaptırım uygulanmamasını talep etti.

Şoförler isyan etti

Okulservisleri, tam zamanlı çalışmayan otobüsler… Salgın döneminde iş yapamayan araçlar esnafşoförlerin belini büküyor.

Salgının etkisi tüm sektörlerde görülmeye devam ediyor. Onlardan biri de esnaf şoförler. Öğrencileri, çalışanları taşıyan, turizm araçlarında direksiyon sallayan şoförler uzun süredir iş yapamıyor. Konuya ilişkin TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den bir açıklama geldi:

Okulların uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte okul servis araçları bir yılı aşkın süredir iş yapamaz durumda. Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren tüm esnafımızın da müşteri kapasitesi azalarak geliri düştü. Her yıl yeniden değerlendirme oranında gelen zamla birlikte nakit olarak ödenen muayene ücretleri ile zorunlu trafik sigortası esnafımızın belini büküyor. Devam eden pandemi sürecinde başta okul servis araçları olmak üzere çalışamayan araçlar zorunlu trafik sigortası ile araç muayene ücretleri gibi sabit giderlerden muaf olmalı. İş yapamadığı için sabit giderlerini ödeyemeyen bu araçlara herhangi bir yaptırım uygulanmamalı.

Palandöken, iş yapamayan ancak muayene ve zorunlu trafik sigortası gibi sabit gideri olan şoförlerinin ödeme zorluğu çektiğini belirtti.

# türkiye # maliyet # okul # esnaf # salgın # Otobüs # şoför # bendevi palandöken # sigorta # servis # konfederasyon