Şeker-İş'ten iş güvenliği semineri: ''Terör kadar iş kazaları da bela''

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, her gün en az 3 emekçinin iş kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. "Terör kadar iş kazaları da bela" diyen Gök, özelleştirilen şeker fabrikalarındaki son durumu ve geçici işçilerle ilgili çalışmaları değerlendirdi.

Şeker-İş'ten iş güvenliği semineri: ''Terör kadar iş kazaları da bela''

Haber: Seda Akyüz

Şeker-İş Sendikası Antalya’da salgın sürecinin çalışma hayatına etkisi, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin bir seminer düzenledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının destekleriyle yapılan seminerde Sendika Genel Başkanı İsa Gök bir konuşma yaptı.

İsa Gök, iş güvenliğine dikkat çekti, her gün 3 veya 4 işçinin tedbirsizlik nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

Gök, konuşmasında iş kazalarına dikkat çekti, denetimlerin daha da sıklaştırılmasını istedi:

- İş sağlığı güvenliği ile ilgili bazı tedbirlerin alınması gerekiyor. Terör gündemimizde kadın cinayetleri hiç düşmüyor. Her gün 3/4 arkadaşımız hayatını kaybediyor. Terör kadar iş kazaları da bela. Gıda sektöründe 11 Mart 2020 ye kadar 1209 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. 13 kamuda özelde 18 arkadaşımız kovid den örgütlü olduğumuz yerde hayatını kaybetti.

ÖZELLEŞTİRİLEN FABRİKALARDA KOTA SORUNU

Genel Başkan Gök, özelleştirilen şeker fabrikalarında yaşanan sorunları da anlattı:

- 10 fabrika satıldı ise de 15 i özelleştirme kapsamında çıkarılarak kamu işyeri olarak devam ediyor. Bazı şartlar vardı. 100 bin ton eksik üretim yaptılar. Şeker işçisi kendi imkanları ile hangi fabrikanın ne kadar ürettiği ile ilgili çalışma başlattık. El yordamı ile 100 bin tona yakın eksik olduğunu bildirdik. Bununla ilgili Danıştay'a dava açtık. Dava sürüyor.

GEÇİCİ İŞÇİLER KADROYA ALINACAK MI?

Kamuda imzalanan toplu sözleşmeyle geçici işçilerin kadroya alınması için de sürecin başlayacağı belirtilmişti. Seminerde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İsa Gök, geçici işçiler hakkındaki çalışmalara yönelik de değerlendirmelerde bulundu:

- Şeker sanayisinde çalışan kadro hak ediyor. Öğretmen durumuna geldi. Önümüzdeki yılın ortalarında doğru çözüleceğini düşünüyorum.

# antalya # terör # özelleştirme # işçi # fabrika # çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı # toplu sözleşme # isa gök # ​İş güvenliği # iş kazaları # Şeker İş Sendikası