TBMM Başkanı Şentop: ''TBMM'de bu kadar çok dokunulmazlık fezlekesinin olması vahim''

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ''TBMM'de bu kadar çok dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekesinin olması çok vahim bir tablo. Türkiye açısından doğru bir tablo değil.'' dedi.

TBMM Başkanı Şentop: ''TBMM'de bu kadar çok dokunulmazlık fezlekesinin olması vahim''

TBMM Başkanı Mustafa ŞentopTRT Haber özel yayınına katıldı.

Mustafa Şentop, programda gündeme dair soruları yanıtladı.

Şentop konuşmasında

- Siyasi partilerle ilgili kapatma davası açılması çok hoş bir durum değil. Ancak kapatma davaları ile ilgili hususlar anayasamızda gerekse mevzuatta düzenlenmiş hususlardır.

- Siyasi partilerin de uyması gereken esaslar var. Onlarla ilgili ihlalleri ile ilgili hususlar ortaya çıktığında başlatılan bir süreç. Bunlar tamamen hukuki bir durum.

- Temel meselemiz siyasi partiler, Anayasa ve Siyasi Partiler kanunlarında olan ölçülere uygun olarak siyaset yapmalıdır.

- Kendi işine geldiği zaman, belli bir statüyü kazanmak söz konusu olduğu zaman kimsenin kanunlarla ilgili bir şikayeti yok ama işleyişiyle ilgili siyasi partilerin şikayetleri ortaya çıkıyor; müeyyide uygulandığında 'niye müeyyide uygulanıyor?' diye soruluyor.

- Hukuk sistemine göre kazanılmış bir statü varsa bunun işleyişiyle ilgili olan kurallara da uyacaksınız. Bilhassa siyasi partilerin siyaset yapması lazım. Bilhassa terör örgütleriyle kanunun koyduğu mesafeyi korumaları lazım; bu görüntü verilmemelidir veya bu görüntüyü destekleyecek deliller, ilişkiler ortaya çıkmamalıdır.

# türkiye # hdp # terör # trt # tbmm # meclis # terör örgütü # anayasa # mustafa şentop # kanun # siyasi parti # hukuk # meclis başkanı # fezleke # statü # kapatma davası