YÖK'ten Uluslararası Enstitü adımı

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), "Uluslararası Soykırım ve İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar Enstitüsü” kurulmasına yönelik çalışma başlattı. ABD'nin sözde soykırım suçlamasının ardından kurulan enstitü, tüm dünyada insanlara karşı işlenen suçları araştırmayı hedefliyor.

YÖK'ten Uluslararası Enstitü adımı

ABD'nin 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasının ardından Yükseköğretim Kurulu harekete geçiyor. YÖKUluslararası Soykırım ve İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar Enstitüsü” kuracak.

Enstitünün araştırma alanı sadece sözde Ermeni soykırımı üzerine olmayacak. Amerika'dan Afrika'ya, Asya'dan Avrupa'ya kadar dünyanın her neresinde olursa olsun insanlığa karşı işlenen suçlara ilişkin araştırmalar yapılacak.

Olaylar, bilim ve hukuk düzleminde akademik bir üslupla ele alınacak. Ayrıca araştırmaların sonuçları ulusal ve uluslararası kamuoyu ile paylaşılmak üzere raporlanacak.

Projede sadece Türk bilim insanları değil yabancı bilim insanları da yer alacak. Söz konusu enstitünün hangi üniversite bünyesinde kurulacağı ise 27 Mayıs Perşembe günü yapılacak toplantıda belirlenecek.

# abd # soykırım # YÖK # Yüksek Öğretim Kurulu # enstitü # soykırım suçlaması