Doğu Perinçek: "Cumhurbaşkanı'nın uluslararası sözleşmeleri fesih yetkisi yok"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, siyaset gündemini Çıkış Yolu programında değerlendirdi. Siyasetteki yetki tartışması ile ilgili konuşan Perinçek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uluslararası sözleşme ve andlaşmaları feshetme yetkisi olmadığını vurguladı. İstanbul Sözleşmesi ile ilgili fesih kararının Danıştay'dan döneceğini söyledi. Vatan Partisi liderinin gündeminde Yeni Anayasa çalışmaları da vardı.

Doğu Perinçek: "Cumhurbaşkanı'nın uluslararası sözleşmeleri fesih yetkisi yok"

Siyasette devam eden yetki tartışması ile ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı uluslararası sözleşme ve andlaşmalarını fesh edemeyeceğini söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Sözleşmesi üzerinden başlayan yetki tartışmaları ile ilgili konuştu.

AK Parti'nin "yetki 9 No'lu kararname ve 244 No'lu kanundan geliyor" açıklamalarını da değerlendirdi Perinçek.

Erdoğan'ın fesih yetkisi olmadığını vurgulayan Perinçek, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili verilen Anayasa'ya aykırı fesih kararının Danıştay'dan döneceğini açıkladı.

Vatan Partisi Lideri, Yeni Anayasa çalışmalarını da değerlendirdi. "Tartışacak Anayasa yapılmaz" dedi.

Perinçek, Türkiye'nin üretim devriminin Anayasasını hazırlaması gerektiğini vurguladı.

Vatan Partisi'nin Anayasa çalışmalarını da aktardı Doğu Perinçek. 'Güçlü Meclis Güçlü hükümet' vurgusu yaptı.

# türkiye # vatan partisi # ulusal kanal # anayasa # Doğu Perinçek # üretim # fesih # İstanbul Sözleşmesi # sözleşme # çıkış yolu # möntro # yetki # uluslararası sözleşme