CHP'de türban hazırlığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu türban konusunda yeni adımlar atacağının sinyalini verdi. Taraf'a konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'de türbanlı milletvekili ve belediye başkanı için yeşil ışık yaktı.

CHP'de türban hazırlığı

Hayko Bağdat: CHP'de bir başörtülü vekil ya da belediye başkan adaylığı yolu açık mı?

Kılıçdaroğlu: Neden olmasın! Öncelikle gelip bize başvuracaklar, biz aday olmak istiyoruz diye. Şu an fiilen parti yönetim kadrolarında çok sayıda kadın var. Hiç bir zaman onlara niye geliyorsun demedik. Onu istismar da etmedik.

Türban açılımını bir adım ileri taşıyan CHP lideri Ruhban okılunun da yeniden açılabileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu anadilde eğitimle ilgili de "kategorik olarak karşı değiliz" dedi.

Hayko Bağdat: Bilimsel tavsiye olumlu olduğunda, anadilde eğitime sıcak bakacak mısınız?

Kılıçdaroğlu: Biz de isteriz bu ülkede herkesin barış içinde, huzur içinde, daha özgürlüğü genişlemiş alanda yaşanmasını Kategorik olarak neden karşı çıkalım. Ama belli konular var ki; oturup uzun uzun tartışılması ve düşünülmesi lazım.

CHP lideri Mustafa Sarıgül'ün partiye katılması ilgili de değerlendirme yaptı. "Sarıgül Genel Başkan olmak istiyorsa bunun yolları vardır" dedi.

Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Sonuçta Sayın Sarıgül, "Ben CHP'nin Genel Başkanı olacağım" diyorsa, bunun yolları vardır, kuralları vardır, kurultayı vardır. Gelir, kurultaya girer seçilirse seçilir.

Kılıçdaroğlu yerel seçimlerde Ankara'da MHP ile işbirliği ihtimalinin zayıf olduğunu belirtti.

“İşbirliği şansı yok. Çünkü her siyasal partinin hedefleri vardır, kuralları vardır. Tepede böyle bir şeyin olacağını pek tahmin etmiyorum.”

ulusalkanal.com.tr

# chp # kılıçdaroğlu # taraf # türban