TESK'ten zorunlu depozito önerisi

Esnaf, ekonomiye katkı olması ve çevrenin korunması için zorunlu depozito uygulamasının getirilmesini istedi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bendevi Palandöken, zorunluluğun satış yapan bütün işletmeleri kapsaması gerektiğini savundu. Palandöken, Türkiye’de yılda yaklaşık 20 milyar içecek ambalajı kullanıldığını ifade etti.

TESK'ten zorunlu depozito önerisi

Esnaftan, geri dönüştürülebilir ürünler için zorunlu depozito önerisi geldi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bendevi Palandöken, satış yapan her işletmenin depozitolu ürün alması gerektiğini belirtti.

- Bütün işletmeler buna uyması lazım. Sattıkları ürünlerin depozitolarını vatandaşa zorluk çıkarmadan iade alacaklar. Bunların tamamını çevre bilinci ile kendi çocuklarımıza da vereceğimiz eğitim de dahil olmak üzere toplumun bütün kesimleri hem depozito hem de poşet atıkların ayrı ayrı muhafaza edilip teslim edilmesi.

Türkiye’de yılda yaklaşık 20 milyar içecekambalajı kullanıldığına dikkat çeken Palandöken, bu uygulama ile hem ekonomi hem de çevrenin kazanacağını kaydetti.

- Ekonomik değeri 20-25 milyar olan bu atıkların hem çevreyi hem de dolayısıyla bunlar geri dönüşümsüz olduğu için ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Geleceğimizi ormanlarımızı yok ediyor.

# açıklama # çevre # ekonomi # TESK # bendevi palandöken # ambalaj # depozito # içecek