Afrin'deki saldırının failleri sorguda

Afrin'de 44 sivilin hayatını kaybettiği YPG/PKK katliamının failleri yakalandı, PKK'nın "Eylemden sorumlu değiliz" açıklaması çürütüldü. Sorgusuna devam edilen teröristin, PKK'nın Suriye kolu olan YPG saflarında yer aldığı belirlendi. Teröristin sorgusunda elde edilen bilgiler kapsamında bir operasyon daha yapıldı. Terör saldırısına yardımcı olan YPG/PKK'lı 2 terörist daha yakalandı

Afrin'deki saldırının failleri sorguda

Türk Ordusu'nun Zeytin Dalı Harekatı ile hayatın normale döndüğü Afrin'de bomba yüklü yakıt tankeriyle düzenlenen saldırının failleri gözaltına alındı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, patlayıcı yüklü aracı bölgeye getiren terörist, Afrin çıkışında aracıyla birlikte yakalandı.

Sorgusuna devam edilen teröristin PKK'nın Suriye kolu olan YPG saflarında yer aldığı, oğlunun da Kandil'de PKK'nın dağ kadrosunda görevli olduğu belirlendi.

Teröristin sorgusunda elde edilen bilgiler kapsamında düzenlenen operasyonda, Afrin'deki saldırının gerçekleştirilmesine yardımcı olan PKK/YPG'li 2 terörist daha yakalandı.

Terör örgütü YPG/PKK'nın, "eylemden sorumlu olmadıklarının" belirtildiği açıklaması da emniyet ve istihbarat güçlerinin çalışmaları sonucunda çürütüldü.

Afrin şehir merkezindeki sivillerin yoğun olarak bulunduğu pazar yerinde, bomba yerleştirilmiş yakıt tankeriyle düzenlenen saldırıda 11'i çocuk 44 kişi ölmüş, 48 kişi yaralanmıştı.

ulusal.com.tr

# pkk # afrin # YPG