Libya'da önemli gelişme! Wagner Sirte'yi boşalttı

Libya ordusunun ilerleyişi darbeci Hafteri köşeye sıkıştırdı. Milislerin savındaki Wagner de meşru hükümetin önünden çekilmeye başladı. Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin kırmızı çizgilerinden Sirte de boşaltıldı.

Libya'da önemli gelişme! Wagner Sirte'yi boşalttı

Libya'dan Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri lehine önemli haberler geliyor. Yeni Şafak'ın haberine göre, Wagner Wagner Sirte’yi boşalttı.

Libya ordusunun Hafter terör örgütü kontrolündeki Sirte ve Cufra’ya operasyon hazırlıkları son aşamada. Bölge kaynakları Hafter saflarında bulunan Rus Wagner paralı askerlerinin stratejik Sirte kentinden çekildiğini belirtti. Wagner güçlerinin hava savunma radarlarını Sirte’deki alanlardan söktükten sonra El-Cufra bölgesine yeniden yerleştirdiği de öne sürülüyor.

Mısır ise Hafter kontrolündeki Tobruk’a kamyonlar dolusu mühimmat gönderdi. Trablus’taki Libya Parlamentosu'ndan yapılan açıklama ile Mısır’ın Libya’ya askeri müdahalesinin reddedildiği duyuruldu.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne ait konvoylar ise Sirte cephe hattına yeni takviyeler göndermeye devam ediyor. Bölgeye çok sayıda askerin ulaştığını doğrulandı.

Hafter'in temizlendiği Trablus'ta ise her şey eski haline dönüyor. Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, "Diplomatik misyonlar artık Trablus'ta faaliyete başlayabilir" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin devreye girmesiyle Libya'da dengeler değişti. Bu tespit İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace (Ben Valıs) tarafından da yapıldı. İngiliz Bakan, Türkiye'nin İHA'ları kullanışının "oyun değiştirici" olduğunu söyledi. Hava ve Uzay Gücü Konferansında konuşan Wallace (Valıs), İHA konusunda Türkiye’yi örnek gösterdi.

Roma-Trablus hattında bir görüşme daha yaşandı. İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese (Lıçana Lamorceze), Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile bir araya geldi. Toplantıda Libya'daki gelişmeler ve güvenlik alanındaki işbirliği masaya yatırıldı. Gündemde İtalyan şirketlerinin Libya'daki faaliyetleri de vardı. Geri dönüşün ön koşulları konuşuldu.

ulusal.com.tr

# türkiye # libya # hafter # Ulusal Mutabakat Hükümeti # Wagner