Etiyopya 2014 yılına girdi

Doğu Afrika ülkesi olan Etiyopya'da bugünlerde yılbaşı hazırlığı vardı. Ülke, 2014 yılına giriş yaptı. Ülke aynı zamanda kendine özgü saat dilimi de kullanıyor ve onlar için gün gece 12'de değil sabah 6'da başlıyor.

Etiyopya 2014 yılına girdi

Doğu Afrika ülkesi olan Etiyopya 2014 yılına girdi. Onlar, miladi takvimi yaklaşık 7 yıl 8 ay geriden takip ediyor.

Etiyopya, kendine özgü takvim ve saat sistemi kullanıyor. Etiyopya takvimi güneş esaslı bir takvim. Etiyopya ve Eritre Hristiyanları için dini bir takvim olarak kabul ediliyor. Ayrıca Etiyopya devleti tarafından tüm resmi işlerde kullanılıyor.

2014 yılına giren ülkede, halk çarşı pazara akın etti. Yılbaşı hazırlıklarını tamamladı.

Başbakan Abiy Ahmed, yeni yıl öncesi kutlama mesajı yayımladı. Başkent Addis Ababa'daki yaşlı ve engellilere yılbaşı hediyesi dağıttı.

Ülkede yılın ilk günü "Enkutataş" olarak anılıyor. Yağış mevsiminin sona ermesi ve hasat döneminin başı olarak da kabul ediliyor.

Etiyopya takvimi, miladi takvimdeki tarih ilerleyişini yaklaşık 7 yıl 8 ay geriden takip ediyor. Mısır'daki Kıpti Hristiyanların kullandığı takvimle benzerlik gösteriyor.

Etiyopya takviminde 30 günden oluşan 12 ay ile 5 veya 6 artık günü içeren 13'üncü ay bulunuyor.

Etiyopya halkının kendine özgü kullandığı saat dilimi de var. Buna göre Etiyopya için gün gece 12'de değil saat sabah 6'da başlıyor.

Gün, 12 saatlik iki farklı bölümden oluşuyor. 12 saatlik ilk saat dilimi saat 06.00'da, ikinci dilim ise saat 18.00'de başlıyor.

# mısır # yılbaşı # ülke # Etiyopya # Abiy Ahmed # eritre # takvim