MHP'den müftülüklere nikah yetkisi veren düzenlemeyle ilgili açıklama

MHP grup başkanvekilleri Erkan Akçay ve Erhan Usta, müftülüklere nikâh yetkisi veren düzenlemenin yerinde olduğunu, laikliğe aykırılık bulunmadığını söyledi. Her iki başkanvekili komisyonda düzenlemeye tepki gösteren Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın sözlerinin parti görüşünü yansıtmadığını da belirtti

MHP'den müftülüklere nikah yetkisi veren düzenlemeyle ilgili açıklama

MHP’nin İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Erdoğan, komisyonda müftülere nikâh yetkisi veren düzenlemeye tepki gösterdi. Erdoğan’ın sözlerine MHP yönetiminden yanıt geldi. Açıklamada düzenlemeyi destekliyoruz denildi.

İçişleri Komisyonunda düzenleme üzerine söz alan Erdoğan, müftülere nikah yetkisinin toplumu daha da kutuplaştırdığını söylemiş, düzenlemenin sınırlandırılmasını istemişti.

Erdoğan’a yanıt kendi partisinin grup başkanvekilleri Erkan Akçay ile Erhan Usta’dan geldi. Akçay ve Usta, “Erdoğan’ın bu sözleri kendi görüşüdür” dedi ve partisinin görüşlerini açıkladı.

Akçay ve Usta, müftülüklere nikâh yetkisi veren düzenlemenin yerinde olduğunu, laikliğe aykırılık bulunmadığını söyledi. “Müftü de bir devlet memurudur” dedi.

Akçay ve Usta’ya göre, müftülere nikah yetkisinin verilmesi laikliğe aykırı değil, kayıt dışılığı bitirecek ve resmi nikâhı artıracak bir düzenleme.

ulusal.com.tr

# mhp # müftü # nikah