Güvenpark patlaması davasında flaş gelişme

PKK'nın sivil katliamı yaptığı Güvenpark saldırısında sanıklarına ceza yağdı. Davada mahkeme kararını verdi. Bir kişi 37 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. İki sanık da ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

PKK’nın Güvenpark saldırısının davasında mahkeme ceza yağdırdı. Bir sanığa 37 kez ağırlıştırılmış müebbet verildi.

13 Mart 2016'daki patlamada adı geçen 8'i tutuklu 55 sanığın yargılandığı dava Ankara'da görüldü. Sanıklar, duruşmada savcının esasa ilişkin mütalaasına karşı son savunmalarını yaptı. Suçlamaları kabul etmediler ve beraat istediler. Ardından mahkeme hükmünü açıkladı.

Mehmet Veysi Dolaşan'a 36 kişiyi öldürme ve "devletin birliği, ülke bütünlüğünü bozma" suçları yöneltildi. Ve 37 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Sebahattin Karakoç ve Azamattin Karakoç'a da ağırlaştırılmış müebbet verildi.

Heyet, 6 sanığı da 3 yıldan 12 yıla kadar değişen hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanıklar Vehbi Karakoç, Baran Ergin, Hüsamettin Batar, Gülsevim Kalay, Hamza Yılmaz, Rıdvan Tekin ve Seydi Ayçil'in beraatlerine hükmetti. Ölen 3 kişinin davası ise düşürüldü.

Sanıklar arasında terör örgütünün üst düzey yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık, Salih Müslüm, Ali Haydar Kaytan ve Duran Kalkan'da bulunuyordu. Bu isimlerin dosyası ayrıldı.

# Güvenpark