Mehmet Özata yazdı: Ne Ermeni'yim, ne de Hrant'ım

Mehmet Özata yazdı: Ne Ermeni'yim, ne de Hrant'ım

Osmancikhaber.com.tr yazarı Mehmet Özata, köşesinde "NE ERMENİ’YİM, NE DE HRANT’IM!" başlıklı bir yazı yazdı.

Köşesinde "Yıllardır sözde Ermeni soykırımı iddialarını umursamadık" ifadelerini kullanan Özata, yazısında "İşci Partisi lideri Doğu Perinçek İsviçre’ye gitti, Lozan’da miting yaptı, bu sözde suçu işledi, “Ermeni soykırımı iddiaları emperyalist bir yalandır” dedi. Lozan mahkemesi, Perinçek’e 90 gün hapis cezası verdi, cezayı paraya çevirdi. Perinçek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu, İsviçre devleti aleyhine dava açtı" sözlerine yer verdi.

İşte Mehmet Özata'nın köşe yazısı

"Yıllardır sözde Ermeni soykırımı iddialarını umursamadık.

Ermeni’ler boş durmadı. Otuza yakın diplomatımızı öldürdüler.

Asala lideri Agop Agopyan’ın Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından öldürülmesinden sonra, medya ve kitlesel iletişim araçlarıyla dünya kamuoyuna Türk’leri soykırım yapmakla suçlamaya devam ettiler.

Birinci Dünya savaşında atalarımız yedi düvele karşı yaşam savaşı verirken doğu Anadolu’da düşmanla işbirliği yaparak onları sırtından hançerleyen Ermenileri Suriye’ye zorunlu göçe (Tehcir-1915) zorlayan Osmanlı İmparatorluğunu soykırımla suçlamak çok haksız ve acımasız bir iftiradır.

Türkiye sessiz kaldıkça bastıran Ermeni’ler bu korkunç propaganda sonunda, dünyada söz sahibi pek çok devlete sözde Ermeni soykırımını kabul ettirdiler.

Bunlardan İsviçre daha ileri giderek “Ermeni soykırımı yoktur” demeyi suç sayan gülünç bir yasa çıkarttı. İftirayla soykırım var demek serbestti, belgeyle soykırım yok demek yasaktı.

İşci Partisi lideri Doğu Perinçek İsviçre’ye gitti, Lozan’da miting yaptı, bu sözde suçu işledi, “Ermeni soykırımı iddiaları emperyalist bir yalandır” dedi.

Lozan mahkemesi, Perinçek’e 90 gün hapis cezası verdi, cezayı paraya çevirdi. Perinçek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu, İsviçre devleti aleyhine dava açtı.

Neticede, İsviçre’nin sözde yasası, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından yırtılıp atıldı. İsviçre’nin “insan haklarına aykırı davrandığına” hükmedildi. İsviçre hükümeti bu kararı temyiz etti. Bu nedenle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, savunma hakkını kullanması için Doğu Perinçek’i duruşmaya davet etti.

28 Ocak’ta Strasbourg’ta görülen davaya yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan Doğu Perincek ve binlerce Türk vatandaşı katılarak kahramanca Türkiye’yi savundular.

Bu dava, hepimizin, çocuklarımızın torunlarımızın alnına sürülmek istenen kara lekenin davasıdır. Her Türk vatandaşının bu davaya sahip çıkarak bu korkunç tezgahı dünya uluslarına anlatması gerekir.

Ben bir tarihçi olarak,“Hepimiz Ermeni’yiz”, “Hepimiz Hrant’ız” diyerek, sokaklarda mitingler yapan uçuk, kaçık vatandaşlarımızı iyi tanıyın diye bunları anlatıyorum.

17 Ocak’ta Osmancık’lılar toplantısına Mahmut Karslı, Necdet Yaşar, Hayri Işık, Yakup Eken, Sakin Derindere, Fazlı Kurşun, Hasan Akyüz, Hasan Küçük, Lütfü Gözübüyük ve Selim Çatal katıldılar. Hayri Işık ağabeyin ta Beylikdüzü’nden(65 km) gelerek toplantıya katılması bizleri çok memnun etti.

Ahmet Çörekçi paşamızı telefonla arayıp bilgi verirken, Ahmet ağabey herkesi selamladıktan sonra uzun zamandır görüşemediği Hayri Işık ve Mahmut Karslı ağabeyle görüştü. Orhan Güçlü, Metin Okutan, Erol Kasap, Selim Bilge’yi telefonla arayarak arkadaşlarla görüştürdüm.

17 Ocak’ta İhsan Derindere ağabeyimin eşi Nebahat yengemiz Allah’a yürümüş.

Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. İhsan ağabeyin, Osman ağabeyin, çocukları Naciye, Sabahat, Nezahat, Semahat, Müjdat, Fuat Derindere kardeşlerin, Derindere sülalesinin, akrabalarının ve sevenlerinin acılarını paylaşır, başsağlığı dilerim."

ulusalkanal.com.tr