Siyasilerden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a destek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “eşcinsellik” açıklamaları ve Ankara Barosu’nun tepkisinin ardından tartışma yerini soruşturmaya bıraktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı baro hakkında halkın bir kesiminin dini değerlerini aşağılama suçundan soruşturma başlattı. Hükümet cephesinden de baroya tepkiler geldi.

Siyasilerden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a destek

İşte bu sözlerin ardından başladı tartışma. Ankara Barosu'nun Diyanet'e verdiği tepki eleştirilere neden oldu. Baro hakkında soruşturma başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 24 Nisan’da Cuma hutbesi konuşmasında İslam’ın zinayı haram kabul ettiğini belirtti. Erbaş, “İslam eşcinselliği de lanetliyor” dedi. Bu açıklamanın ardından Ankara Barosu’ndan sert bir tepki geldi.

Baronun Erbaş’a yönelik sözlerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Halkın bir kesiminin dini değerlerini aşağılama suçundan baro hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Öte yandan Ankara Barosu’na hükümet cephesinden de sert tepki geldi. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül baroyu kınadıklarını açıkladı.

ulusal.com.tr

# ankara barosu # ramazan ayı # Ali Erbaş # Diyanet İşleri Başkanı Erbaş