İçişleri Bakanlığı'ndan Kovid-19 genelgesi

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kolluk kuvveti ikinci büyük Kovid-19 denetimine çıkıyor. Yarın Türkiye’nin dört bir yanında pandemi nedeniyle ilan edilen kurallara uyulup uyulmadığı kontrol edilecek. Kurallara uymayanlara para cezası kesilecek.

İçişleri Bakanlığı'ndan Kovid-19 genelgesi

81 ilde Kovid-19 denetimi yapılacak.

Türkiye’de Kovid-19 vakası yeniden binli rakamları buldu. Kurallara uyulmadığının görülmesi üzerine İçişleri Bakanlığı da harekete geçti, denetimleri sıklaştırdı.

Geçen hafta gerçekleşen yüksek yoğunluklu denetimin bir benzeri 11 Ağustos Salı günü yapılacak. Açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu, denetim yapılacak yerleri bildirdi.

Pazar, market, yollar, alışveriş merkezleri, işyerleri, lokanta, kafe ve ticari taksilerin denetleneceğini belirtti. Denetlemeler için zabıta, polis, Jandarmanın yine sahada olacağını kaydetti.

Konuya ilişkin Bakanlık 81 il valiliğine bir genelge de gönderdi. “Sağlık için hepimiz için” başlığının yer aldığı genelgede bizzat valilerin, kaymakamların, belediye başkanlarının da denetimler yapağı aktarıldı.

Pandemiyle mücadele amacıyla alınan tedbirler ile belirlenen kurallar noktasında, bu kontrollerin süreceğinin altı da çizildi.

ulusal.com.tr

# içişleri bakanlığı # genelge