Kumpas döneminin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi Genel Sekreterliğe getirildi

Dış politikada Batı eksenli, ekonomide ise liberal bir politika izleyen Demokrasi ve Atılım Partisi’nin yönetim kadrosu belirlendi. Kumpas döneminin Adalet Bakanı Sadullah Ergin Genel Sekreterliğe getirildi. Eski Sanayi ve Bilim Bakanı Nihat Ergün ise Teşkilat Başkanı oldu.

Kumpas döneminin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi Genel Sekreterliğe getirildi

DEVA Partisi’nde görev dağılımı belli oldu.

Demokrasi ve Atılım Partisi’nin tanıtım toplantısı 11 Mart’ta yapılmıştı. 90 kişilik kurucular listesi olan partinin yönetim kadrosu belirlendi.

FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davaları sırasında Adalet Bakanlığı görevini üstlenen Sadullah Ergin partinin genel sekreterliğine getirildi. Eski Sanayi ve Bilim Bakanı Nihat Ergün ise partide Teşkilat Başkanı oldu.

Ayrıca partinin Genel Merkez Başkanlık Kurulu’nda HDP’nin eski Milletvekili Dengir Mir Fırat’ın kızı Münevver Helün Fırat da yer aldı. Fırat, Kültür ve Sanat Başkanlığı’na getirildi.

DEVA partisinin yönetim kadrosunda 4 Ak Parti'den ayrılan isim yer aldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti’den istifasını istediği İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı görevini üstlendi. Yeneroğlu, partiyi Meclis’te temsil eden tek isim olarak da biliniyor. Seçim İşleri Başkanlığı’nda Eski Ak Parti Milletvekili İdris Şahin, Yerel Yönetimler Başkanı da Eski Ak Parti Vekili Mehmet Emin Ekmen oldu.

21 kişiden oluşan kadroda Eski Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Başkanı görevinde yer aldı. Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı olarak eski Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakcı belirlendi.

ulusal.com.tr

# sadullah ergin # Nihat Ergün # Demokrasi ve Atılım Partisi