Millet İttifakı'ndan Davutoğlu ve Babacan'a yeşil ışık

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi, Millet İttifakı’na girecek mi? Her iki partiyle de görüşmeler yürütülürken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı’na katılanların sayısı artabilir" dedi.

Millet İttifakı'ndan Davutoğlu ve Babacan'a yeşil ışık

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi, Millet İttifakı ile geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda ilk kez resmi olarak masaya oturdu. Partilerin, bir sonraki seçime Millet İttifakı çatısı altında girmesi beklenirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da gelişmeyi doğrulayan açıklamalar geldi.

''MİLLET İTTİFAKI’NA KATILANLARIN SAYISI ARTABİLİR''

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mustafa Balbay'a konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı’na katılanların sayısı artabilir.” dedi.

- Elbette her partinin genel başkanının farklı değerlendirmeleri olacaktır. Ama hedef odaklı beraberlik sonuç alacak. Bundan en ufak bir şüphem yok. Bunu söyleme şekli değişik olabilir. Ben, “Dostlarımızla geleceğiz” diyorum; Meral Hanım, “13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak” diyor.

CHP ve İyi Parti’nin başını çektiği 6 muhalefet partisi, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir araya gelmişti. Toplantıya katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, “DEVA ve Gelecek Partisi’nin Millet İttifak’ına katılmasını ümit ediyoruz” açıklaması yapmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da Erdem’in sözlerine karşılık olarak, "Ülkeye yeni ve güçlü bir parlamenter sistemi getirmek için tüm partileri yanımızda, ittifakımız içinde görmek isteriz." İfadelerini kullanmıştı.

# İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # ali babacan # Ahmet Davutoğlu # kılıçdaroğlu # millet ittifakı # deva partisi # babacan # cumhuriyet gazetesi # CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu # Davutoğlu # ittifak # faik öztrak # muhalefet # mustafa balbay # Gelecek Partisi # bahadır erdem