İdris Bal'dan açılıma sert eleştiri

AKP'den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal, açılım ile ilgili konuştu. Bölünme tehdidinin arttığını belirten Bal, "Yerel seçimlere kadar üstü örtülmeye çalışılıyor" dedi. Bal, "Bu bir zaman kazanmaydı ve herkes biliyor ki dağa çıkmalar daha hızlı devam ediyor, örgüt yapılanıyor" ifadelerini kullandı.

AKP'den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal, eski partisine açılım ile ilgili sert eleştiriler yöneltti.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Bal, terör ve bölünme tehdidinin arttığına dikkat çekti.

Bu bir zaman kazanmaydı ve herkes biliyor ki dağa çıkmalar daha hızlı devam ediyor, örgüt yapılanıyor, ulus inşaası devam ediyor. Şehitlik yapılıyor, içine silah gömülüyor, mesele uluslararası hale getirilmeye çalışılıyor.PYD orada devlet kurdu.

Açılımın olumsuz sonuçları için AKP'nin düşündüğü planı da anlatan İdris Bal, "Birkaç günah keçisi bulunacak. Suç günah keçisinin üzerine atılacak" dedi.

Bal, Erdoğan ile Barzani buluşmasını da seçim yatırımı olarak değerlendirdi. Bal, "Yerel seçimlere kadar üstü örtülmeye çalışılıyor. Bu buluşma da onun bir göstergesiydi" diye konuştu.

İdris Bal, raporlarında yazdıklarının arkasında olduğunu söyledi.

Bal, "Ne Gezi’de söylediklerimden pişmanım, ne çözüm süreciyle ilgili söylediklerimden pişmanım. Ne Mısır ile ilgili söylediklerimden pişmanım, ne kadın erkek aynı evde kalmasıyla ilgili söylediklerimden pişmanım, ne de dershanelerle ilgili söylediklerimden pişmanım" dedi

ulusalkanal.com.tr

# açıklama # istifa # açılım # Kütahya # pyd # idris bal # akp milletvekili