12 yeni ülkeye aşı sertifikası tanındı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye'nin, 12 ülkeyle Kovid-19 aşı sertifikalarını tanımaya yönelik düzenleme yapıldığını açıkladı. Kıran, “Aşı programımız ve AB uyumlu sertifikalarımızla ülkemiz ve diğer ülkeler arasında karşılıklı seyahatleri kolaylaştırıyoruz” dedi. Listeye Arnavutluk, Gürcistan, Ukrayna ve İsviçre gibi ülkeler de eklendi.

12 yeni ülkeye aşı sertifikası tanındı

Yurt dışına seyahatlerde Türkiye’nin karşılıklı aşı sertifikalarını tanıdığı ülkeler arasına yenileri eklendi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin yanı sıra 12 ülke ile Kovid-19 aşı sertifikalarını tanımaya yönelik düzenleme yaptığını açıkladı.

- Pandeminin etkilerini hızla arkada bırakmak adına etkin diplomasi yürütüyoruz. Aşı programımız ve AB uyumlu sertifikalarımızla ülkemiz ve diğer ülkeler arasında karşılıklı seyahatleri kolaylaştırıyoruz.

Kıran, Türkiye'nin aşı sertifikalarını karşılıklı tanıdığı yeni ülkeleri de sıraladı. Listede Arnavutluk, Endonezya, Filistin, Fas ile Gürcistan yer aldı. İsviçre, Japonya, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Sırbistan ve Ukrayna da bu ülkeler arasında.

AB'nin dijital sertifika sistemine dahil olmasının ardından Türkiye'nin Kovid-19 aşı sertifikası, AB'ye üye ülkelerde tanınıyor. Türkiye, bu düzenlemeden önce de AB üyesi Macaristan, Bulgaristan ve Yunanistan'la Kovid-19 aşı sertifikalarını ikili düzeyde karşılıklı tanımıştı. Böylelikle Türkiye’den bu ülkelere yurt dışı seyahatlerinde PCR ve karantina uygulaması kaldırılmıştı.

# türkiye # Ukrayna # endonezya # Kovid19 # filistin # Moldova # japonya # aşı # ab # arnavutluk # isviçre # kazakistan # Gürcistan # Kırgızistan # Dışişleri Bakan Yardımcısı # aşı sertifikası # Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran