Mahkemeden Ulu Önder Atatürk'e hakarete duruşma saati

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde skandal bir video yayınlayan Akit TV'nin yargılanmasına 22 Şubat'ta başlanacak. Mahkeme, duruşmayı Atatürk’ün vefat ettiği saat olan 09.05’te yapmaya karar verdi.

Mahkemeden Ulu Önder Atatürk'e hakarete duruşma saati

Atatürk'e yapılan saygısızlık üzerine savcılıklara; İstanbul, İzmir, Antalya, Aydın, Gaziantep, Çanakkale dahil 20 il barosu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Atatürkçü Düşünce Derneği şubeleri, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu, Eğitim ve Bilişim İşgörenleri Sendikası ile 400'e yakın bireysel şikâyette bulunuldu.

Türkiye’nin dört bir yanındaki savcılıklara yapılan başvurular, Akit'in yayın binası İstanbul’da olduğu için Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nda birleştirildi.

Akit TV Sorumlu Müdürü Ali Özken savcılık ifadesinde "Atatürk’e hakaret kastı olmadığını" savunmuş, haberin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilerek takipsizlik kararı verilmesini istemişti.

Başsavcılık, Akit TV Sorumlu Müdürü Ali Özken hakkında “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret, Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veya kabrini kırma veya

bozma” suçlarından 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Davayı kabul eden Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi ilk duruşma için 22 Şubat 2017’ye gün verdi. Mahkeme ilk duruşmanın saatini için 09.05’i seçti.

ulusalkanal.com.tr

# Mustafa emal atatürk # akit tv # 10 kasım 1938 # Ulu Önder Atatürk