Cenaze töreninde skandal

Nelson Mandela'nın cenazesine işaret dili çevirmeni damga vurdu. Uzmanlara göre, konuşmalar sırasında çevimen tamamen anlamsız ve uydurma el hareketleri yapıldı. 34 yaşındaki çevirmen, Thamsanqa Jantjie, sahnede şizofrenik bir deneyim yaşadığını savundu.

İşaret dili çevirmeni, Eski Güney Afrika Cumhurbaşkanı Nelson Mandela'nın cenaze töreninde en çok konuşulan isim oldu.

Liderler konuştu o işaret diline çevirdi ancak hepsinin uydurma olduğu ortaya çıktı. Uzmanlara göre, konuşmalar sırasında çevirmenin kullandığı dil, Güney Afrika veya Amerikan işaret dilinde herhangi bir anlam ifade etmiyor.

Güney Afrika İşitme Engelliler Fedarasyonu yönetim kurulu üyesi Braam Jordam da işaret dili çevirisinin uydurma olduğunu ve konuşulan cümlelerler hiç bir ilgisi olmadığını belirtti. Jordam, anlamsız el hareketlerinden oluşan çeviriden utanç duyduğunu da ifade etti.

34 yaşındaki Thamsaqa Jantije adlı çevirmen, kafasının arkasında sesler duyduğunu ve bunun yaptığı işaretlere yansıdığını belirtti. Şizofreni tedavisi için ilaç kullandığını ifade eden çevirmen, her şeye rağmen performansından memnun olduğunu söyledi. Jantije, kendini işaret dili şampiyonu olarak tanımladı.

ulusalkanal.com.tr