Şanlıurfalıların tescilli lezzeti: Tirit

Tirit Sanlıurfa'da kahvaltıların vazgeçilmezi bir yemek. Hatta Tirit'in türküsü bile var. Tirit yaklaşık 12 saat pişiyor. Et yoğurt sarımsak bu yemeğin ana malzemesi ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Şanlıurfa'da çok tercih edilen yemeklerin başında Tirit'i Urfalı şef Faruk Akkaş anlatıyor.

Şanlıurfalıların tescilli lezzeti: Tirit

Türkiye'nin gastronomi alanında önemli lezzetleriyle bilinen şehirlerinden biri de Şanlıurfa.. Kentin soğuk kış günlerinde içleri ısıtan tirit yemeği ise Urfalıların vazgeçilmezi.

Yapımı oldukça zorlu olan tirit yemeği genellikle sabah kahvaltılarında sofralarla buluşuyor. Yemeğin hazırlanış serüveni ise 6 ila 8 saat arasında pişen kuzu etleri ile başlıyor.

Piştikten sonra dinlenmeye bırakılan etler, kemik suyu ve lavaş ekmeğiyle buluşuyor. Müşterilerinin tercihlerine göre yoğurt ve sarımsak da eklenerek servise hazır hale geliyor.

Şef Faruk Akkaş, bağışıklık sistemi dostu tiritte olmazsa olmazları sıraladı. Yemeğin gizli püf noktalarını anlattı.

Müşterilerden Bekir Türkoğlu, tiritin lezzetinin Şanlıurfa’da daha özgün bir tat ile sunulduğunu söyledi.

Urfalı Şef Akkaş, bu tadına doyum olmaz lezzet için tüm yurttaşları Şanlıurfa’ya davet etti.

# et # Sofra # kahvaltı # sarımsak # yoğurt # Tirit