Türk-İş'ten Soma Davası kararına tepki

Soma Davası'nda işletme sahibine 20 yıl, mühendislerine ise 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine Türk-İş’ten tepki geldi. Verilen cezaların az olduğunu savunan Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, "Bu karar toplum vicdanında karşılığını bulmamıştır" dedi.

Türk-İş'ten Soma Davası kararına tepki

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasında yeniden görülen davada karar çıktı. Karara Türk-İş’ten tepki geldi.

Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, verilen cezaların yetersiz olduğunu savundu.

Atalay, ''Soma Kömür İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanına 20 yıl, mühendislerine 12 yıl 6 ay hapis ceza verildi, bir Yönetim Kurulu üyesi ise beraat etti. Verilen karar toplum vicdanını rahatlatmamıştır. Şehitlerimizin aileleri bir kez daha mağdur edilmtir. Maalesef 7 yıldır sabırla beklenen adalet tecelli etmemiştir. Bu karar toplum vicdanında karşılığını bulmamıştır. Ülkedeki işçi sağlığı alanında yaşanan ihmalin müeyyidesi hukuk alanında beklenen ölçüde olmamıştır'' dedi.

Atalay, iş kazalarının en ağır müeyyide ile cezalandırma yapılması için mevzuat değişikliği olmasını istedi.

Ergün Atlay, ''İş kazaları sonucu yaşanan iş cinayetlerinin en ağır müeyyide ile cezalandırılması için mevzuat değişikliğinin takipçisi olacağız. İşçinin alın teri ve canı üzerinden kar sağlanması dönemi sona ermelidir. İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri bir maliyet unsuru değildir. İnsan hayatı ve işçi emeği ihmal edilemeyecek en yüce değerdir'' ifadelerini kullandı.

# açıklama # kar # ergün atalay # türkiş # tepki # işçi # hapis cezası # Soma davası # # alın teri # Türkİş Başkanı Ergün Atalay