Turizm merkezlerinde hareketlilik arttı

Sezonun başlaması, normalleşme ve Rusya’nın uçuş kısıtlamasını kaldırmasıyla turizm merkezlerinde hareketlilik arttı. Kurban Bayramı tatilinde tesislerde doluluk oranlarının yüksek olması bekleniyor. Sağlıklı ve güvenli tatilin adresi turizmin başkenti, yabancı turistler kadar iç pazardan da yoğun talep görüyor. Turizmcilere göre, hareketlilik kasım ayına kadar sürecek...

Turizm merkezlerinde hareketlilik arttı

Etkin aşılama, güvenli turizm sertifikasyon programı uluslararası alanda güven zemini yarattı. Sezonun başlaması, normalleşme ve kaynak pazar Rusya’nın uçuş kısıtlamasını kaldırmasıyla turizm merkezlerinde hareketlilik arttı.

Turizmin başkenti Antalya’ya, Rus turist akını devam ediyor. Diğer ülkelerden gelen turistlerle de sektörde yüzler gülüyor. 1 Ocak-8 Temmuz tarihleri arasında kente gelen turist sayısı, 2 milyonu aştı. Geçen yılın aynı dönemine göre artış oranı, yüzde 256 olarak açıklandı. Kente en çok turist yine Rusya'dan geldi.

Dünyanın en gözde turizm merkezi olan kent, yabancılar kadar yerli turistlerden de büyük ilgi görüyor. Kurban Bayramı tatilinde tüm turizm tesislerinde doluluk oranlarının yüksek olması bekleniyor.

Sağlıklı ve güvenli tatil hizmeti sunulan kentte, tatilcilerden rezervasyonlarını yaptırmadan yola çıkmamaları, trafik ve salgın kurallarına uymaları isteniyor.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, hareketliliğin kasım ayına kadar süreceğini belirtti.

Deniz, kum, güneşin yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleriyle, kültürel yapıları ve antik kentleriyle Antalya, unutulmaz bir tatil için salgın tedbirleriyle misafirlerini bekliyor.

# rusya # antalya # turizm # alanya # salgın # rus # vakıf