Soykırım yalanına sarıldılar!

Bölünme açılımının aktörleri, sözde soykırım konusunda Türkiye'ye karşı cephe aldı. PKK, BDP, HDP ve DTK, Türkiye'nin Ermeniler'den özür dilemesini istedi.

Açılımın enstrümanları, Ermeni soykırımı yalanının savunuculuğuna soyundu. PKK, BDP, HDP ve DTK, sözde soykırımın yıldönümünde Türkiye'nin Ermenilerden özür dilemesi için çağrı yaptı.

PKK Kongra-Gel'den yapılan yazılı açıklamada, "Ermeni Diasporası'nın yasını içten paylaşıyoruz" denildi. Soykırımı bilinçlere PKK'nın çıkardığı, Ermenilerin yanı sıra Kürtlere de soykırım uygulandığı savunuldu.

BDP, İttihat ve Terakki'yi insanlık suçu işlemekle itham etti, "Dersim, Maraş, Sivas ve Uludere olayları da İttihat ve Terakki zihniyetinin bir ürünü" dedi. BDP, açılım sürecini bu tip olayların yaşanmayacağının bir ifadesi olarak tanımladı.

Bir süre sonra BDP'yi çatısı altına alacak olan HDP ise soykırım yalanına eylemle sahip çıktı. Şişli'de oturma eylemi düzenleyen HDP; soykırımı anma etkinliklerinin açılım sürecine de katkı verdiğini açıkladı.

DTK "Bu soykırım ve tehcir Türkiye'nin ayıbı ve utancıdır" dedi, Süryani, Keldani ve Nasturi halklarına da soykırım yapıldığını iddia etti. Ermenilerin yanı sıra bu halklardan da devletin özür dilemesini istedi.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # BDP # şişli # hdp # dtk # ermeni soykırım iddiası