Eylemlerde oluşan zararı "öndeki fazla öder"

İçişleri Bakanlığı toplumsal olaylarda kamu ve şahıs mallarına verilen zararlarla ilgili genelge hazırladı. Valiliklere gönderilen genelgeye göre, oluşacak zararın faturası eylemcilere ödetilecek. Protestolarda ön saflarda yer alan eylemciler daha fazla, arkalardakiler ise daha az tazminat ödeyecek.

Eylemlerde oluşan zararı "öndeki fazla öder"

Terör eylemleri ile şiddet içeren toplumsal olaylarda kamu ve şahıs mallarına verilen zararın nasıl karşılanacağı ile ilgili İçişleri Bakanlığı bir genelge hazırladı.

Efkan Ala'nın imzasıyla 16 Şubat'ta yürürlüğü giren genelge tüm valiliklere gönderildi.

Buna göre, eylemlerde maddi zarara sebebiyet verenler tüm imkânlar kullanılarak delilleriyle birlikte tespit edilecek. Bu noktada güvenlik kameralarının incelenmesi öncelik olacak. Tespit edilen kişiler hakkında dava açılacak, verdikleri zararı ödemeleri istenecek.

Genelgede, zarara neden olanların ödeyecekleri oran da belirtiliyor. Bakanlık genelgesine göre, protestolarda öndeki eylemciler daha fazla, geride olanlar ise daha az tazminat ödeyecek.

Ödeyeceği tazminatı fazla bulanlar ise arkadaşlarına dava açabilecek. Bir başka ifade ile arkadaşını ihbar eden eylemci daha az tazminat ödeyebilecek.

Vali ve kaymakamlar oluşacak zararın tahsili için Maliye Bakanlığı'ndan dava açılmasını ya da icra takibi başlatılmasını talep edebilecekler.

ulusalkanal.com.tr

# zarar # eylemler