Emekli amirallerin soruşturması sürüyor

104 emekli amiralin bildirisine ilişkin yürütülen soruşturmada 10 kişinin gözaltı süreci devam ediyor. Gözaltına alınanların ifade işlemleri ise henüz başlamadı. 8 Nisan Perşembe günü dolacak gözaltı süresinin uzatılacağı iddia edildi.

Emekli amirallerin soruşturması sürüyor

104 emekliamiralin bildirisine ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Gözaltına alınan 10 emekli amiral Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade için bekliyor. Henüz ifade işlemlerinin başladığına ilişkin bir bilgi emniyet ve avukatlar tarafından paylaşılmadı. 8 Nisan Perşembe günü sona erecek 4 günlük yasal gözaltı süresinin ise uzatılacağı iddia edildi.

Gözaltındaki isimlerin emniyette ifadeleri alındıktan sonra Ankara Adliyesi’ne sevk edilecek. Burada da soruşturma savcısı tarafından ifadeleri alınacak.

Emekli amirallerin emniyette iki kişilik nezarethanelerde kaldığı belirtildi. Sağlık kontrolleri için de günde iki kez hastaneye götürüldüğü kaydedildi.

Emniyet tarafından gözaltına alınan kişilere ait dijital materyal ve telefon kayıtlarının incelemesi de sürüyor.

Şu ana kadar ise güvenlik birimleri tarafından yapılan ilk incelemeye göre bildiriye imza atan emekli amirallerin muvazzaf askerlerle bir bağlantısının tespit edilemediği öne sürüldü.

Gözaltındaki isimlerin Avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Erol, sürece ilişkin bilgi almak için başsavcı vekili ile görüşemediğini belirtti.

# sağlık # soruşturma # emekli # terörle mücadele # gözaltı # avukat # asker # emniyet # bildiri # Amiral # emekli amiral # amiral bildiri # amiraller bildirisi # nezarethane