Göç İdaresinden Ankara kararı: Suriyeli mülteciler kayıtlı oldukları illere gönderilecek

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Ankara'daki sığınmacılar için yeni bir karar aldı. Başka illerde ikamet eden Suriyeli mülteciler Ankara dışına çıkarılarak kayıtlı olduğu illere gönderilecek.

Göç İdaresinden Ankara kararı: Suriyeli mülteciler kayıtlı oldukları illere gönderilecek

Ankara’nın Altındağ ilçesinde sığınmacılar ile bir grup arasında yaşanan tartışmaların ardından yeni bir karar alındı.

İçişleri Bakanlığına bağlı olan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Ankara Valiliği, Göç İdaresi, jandarma ve emniyet birimlerinin katılımlarıyla değerlendirmeler yapıldığı belirtildi.

MÜLTECİLER ANKARA DIŞINA ÇIKARILACAK

Değerlendirmelerin sonucunda 2 Eylül itibarıyla Ankara ili mülki sınırlarının geçici koruma kaydına kapatıldığı belirtildi.

- Ülkemizin başka illerinde kayıtlı olup fiilen Ankara ilinde ikamet eden geçici koruma statü sahibi Suriyeliler tespit edilerek kayıtlı olduğu illere geri gönderilecek ve kayıtlı oldukları illerde ikamet süreçleri, bildirim yükümlülüğü getirilerek takip edilecektir.

Karar kapsamında Ankara’da göç, uyuşturucu ve asayiş olaylarına kaynaklık eden metruk binalar ve bu binalarda ikamet eden yabancılar tespit edilecek. Yıkım ve tahliye işlemleri tamamlanacak. Söz konusu yabancılar kayıtlı oldukları illere gönderilecek.

Herhangi bir koruma statüsü ya da ikamet izni bulunmayan düzensiz göçmenler kolluk birimlerince yakalanacak. Bu mülteciler Geri Gönderme Merkezlerinde idari gözetim altına alınmaya devam edecek.

Ayrıca yabancılara ait vergi levhası olmayan iş yerleri ile ilgili olarak gerekli yasa çerçevesinde her türlü yaptırım uygulanacak.

# ankara # suriye # göçmen # içişleri bakanlığı # Afganistan # mülteci # afgan # jandarma # emniyet # ankara valiliği # Altındağ # Göç İdaresi # Göç İdaresi Genel Müdürlüğü # suriyeli # türkiye göçmen