Yüksekova'da mutlu bir köy öğretmeni: Alime Taşcı

Alime Taşcı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öğretmenlik yapıyor. Kovid-19 sürecinde görev yaptığı köyde kalan Taşçı, hem öğrencilerinin dersleriyle ilgileniyor, hem de yöre insanıyla keçi koyun sağıyor. Ekmek pişiriyor. Alime öğretmen ile yöre insanı arasında kurulan bağ, gün geçtikçe daha da büyüyor.

Yüksekova'da mutlu bir köy öğretmeni: Alime Taşcı

Alime Taşcı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Dedeler Köyünde öğretmenlik yapıyor. Kovid-19 sürecinde de köyden ayrılmadı. Öğrencilerinin dersleriyle ilgileniyor. Bir taraftan da köyde günlük hayatta ne yapılıyorsa, O'da önce öğreniyor, ardından da işe koyuluyor.

Sabah erkenden kalkıyor. Yöre insanıyla birlikte yaylanın yolunu tutuyor. Koyunları, keçileri sağıyor. İlkbaharda toplanan yörenin mis kokulu otlarını süte katıp, otlu peynir yapıyor. O, mutlu ve gururlu bir köy öğretmeni...

Alime öğretmen, milletten öğrenmenin mutluluğunu da ayrıca yaşıyor. Emek ve sevgiyle kurulan bu bağ, O'nun bugüne mutluluk ve gurur olarak yansıyor. Yarınlarına ise unutulmaz anılar ve 'dolu dolu yaşamak' olarak kaydediliyor.

Günün büyük bölümünü köylülerle geçiriyor. Ailelerinden biri gibi hareket ediyor. Bu durumdan oldukça memnun olan yöre insanı, Alime öğretmenini bağrına basıyor.

ulusal.com.tr

# Hakkari