''Hudut namustur''

Türkiye - Suriye sınırındaki güvenlik, Mehmetçik'ten soruluyor. Askelerimiz 911 kilometrelik sınırda kuş uçurtmuyor. 24 saat gözetleme yapan mehmetçik, sınırın sıfır noktasında hem kaçakçılara hem teröristlere göz açtırmıyor.

Suriye savaşının devam etmesi, teröristlerin sınırı kullanarak kaçak giriş çıkış yapması, kaçakçılık faaliyetleri artması sınırda güvenliğin en üst seviyesine çıkmasına neden oldu.

911 kilomterelik sınır hattına modüler beton bloklar örüldü, kafes teller çekildi ve hendekler kazıldı. Gözetleme kuleleri yenilendi ve aydınlatıldı. Fiziki Güvenlik Sisteminin uygulandığı sınır hattı artık daha güvenli.

2 metre genişliğinde 3 metre yüksekliğinde her biri 7 ton ağırlığında olan beton bloklar sayesinde kaçak geçişler ve terör faaliyetleri önlendi.

Beton blokların üzerine çekilen 60 santimetre yüksekliğindeki jiletli teller de bir diğer caydırıcı özellik.

Hudutta güvenlik hat safhada. Saldırılara karşı güçlendirilmiş rokete dayanıklı 67 gözetleme kulesi de mevcut.

Mehmetçik, 24 saat gözünü kırpmadan eli tetikte nöbet tutuyor. 360 derece kamera kaydı yapabilen Kobra adlı zırhlı muharebe araçları da 24 saat sınır hattında.

Duvar uygulaması ile sınırdaki kaçak geçişlerde önemli oranda düşüş sağlandı. 2014 yılında 60 bin 77 geçiş olurken son iki yıllık dönemde Gaziantep ve Kilis sınırından Türkiye'ye geçmek isteyen 634 IŞİD'li ve 49 PKK/PYD'li terörist yakalandı.

ulusalkanal.com.tr

# mehmetçik # türkiye # terörist # suriye # sınır # güvenlik # kilis # kaçakçı # aker