Amerika kıtası koronavirüs salgınının pençesi altında

Amerika kıtası koronavirüs salgınının pençesi altında. En ağır bilanço ABD ve Brezilya'da yaşanıyor. Son olarak Washington yönetimi, Kovid-19'un Latin Amerika'daki merkezi Brezilya'dan ülkeye girişleri durdurdu.

Amerika kıtası koronavirüs salgınının pençesi altında

Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ile sınırını kapattı.

Kovid-19 salgınında en ağır bilanço ABD ve Brezilya'da yaşanıyor.

Brezilya, vaka sayısında ABD'nin ardından 2. sıraya yerleşti. Ülkedeki Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı her geçen gün artıyor.

ABD yönetimi, koronavirüs salgınının Latin Amerika'daki merkez üssü haline gelen Brezilya'dan ülkeye girişlerin durdurulduğunu açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Brezilya'dan ABD'ye girişlerin askıya alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Brezilya'daki vaka sayısının 310 bini geçtiğini hatırlatan McEnany, Brezilya'nın dünyada en fazla vakaya ev sahipliği yapan ülkeler arasında olduğunu vurguladı.

Brezilya'dan ABD'ye geçmek isteyen kişilerin ülkedeki salgını daha da artırmasından endişe ettiklerini aktaran Beyaz Saray Sözcüsü, söz konusu seyahat kısıtlamasından ABD vatandaşlarının etkilenmeyeceğini ve iki ülke arasındaki ticaretin devam edeceğini belirtti.

ulusal.com.tr

# abd # washington # brezilya # latin amerika