Erdoğan'dan Sincar, Menbiç ve Türkiye-AB Zirvesi açıklaması

Terör örgütü PKK, Irak Sincar'dan çekiliyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu soru soruldu. Erdoğan'ın cevabı ise "Dün akşam itibariyle Irak Merkezi Yönetimi’nin Sincar’a yönelik bazı hareketleri olduğu bilgisini ben de istihbarat örgütlerimizden aldım fakat bunun netice itibarıyla tamamıyla bittiği konusunda takipteyiz. Kısmi müdahaleleri olmuş olabilir, bugün de bir yetkili Irak'tan bu konularla ilgili Türkiye'ye gelecek, müsteşar ile görüşmeleri olacak. Temennimiz odur ki, Irak gerçekten Sincar'da bu operasyonu hakkıyla versin. Bunu başarmakta sıkıntı varsa burada da ikili görüşmemizi yapalım, gereğini de Sincar'da biz yaparız. Çok fazla tahammülümüz yok." şeklinde oldu

Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan'a seyahati öncesinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Varna'da Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'ne katılacak.

Erdoğan, İstanbul'da havalimanında terör örgütü PKK'nın Irak Sincar'dan çekilip çekilmediğine yönelik bir soruya cevap verdi.

"IRAK'TAN YETKİLİ TÜRKİYE'YE GELECEK"

Erdoğan, "Dün akşam itibariyle Irak Merkezi Yönetimi’nin Sincar’a yönelik bazı hareketleri olduğu bilgisini ben de istihbarat örgütlerimizden aldım fakat bunun netice itibarıyla tamamıyla bittiği konusunda takipteyiz. Kısmi müdahaleri olmuş olabilir, bugün de bir yetkili Irak'tan bu konularla ilgili Türkiye'ye gelecek, müsteşar ile görüşmeleri olacak. emennimiz odur ki, Irak gerçekten Sincar'da bu operasyonu hakkıyla versin. Bunu başarmakta sıkıntı varsa burada da ikili görüşmemizi yapalım, gereğini de Sincar'da biz yaparız. Çok fazla tahammülümüz yok" yanıtını verdi.

ABD'YE MENBİÇ ÇAĞRISI

Suriye Menbiç ile ilgili ABD'ye çağrıda bulunan Erdoğan, "Buraları sahiplerine teslim edelim" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Erdoğan, "Menbiç'ten çıkmayız' yaklaşımı Trump'ın kendi iradesi değildir diye düşünüyorum." dedi.

TÜRKİYE-AB ZİRVESİ

Erdoğan, Türkiye-AB Zirvesi'ne dair de şunları söyledi:

"AB'ye tam üyelik stratejik hedefimiz olmaya devam ediyor. Niyetini, gayesini, ciğerini çok iyi bildiğimiz çevrelerin Türkiye'nin AB'de saygın, eşit, tam üye olarak hak ettiği yeri olmasına mani olmalarına kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Ülkemizin konumuna, gücüne, bölgede ve dünyada oynadığı etkin role uygun şekilde Avrupa Birliği ile görüşmelerimizi sürdürceğiz.

Varna Zirvesi'nin hem AB hem de bölgesel meselelerin çözümü konusunda olumlu katkılar yapmasını temenni ediyorum."

ulusal.com.tr

# türkiye # erdoğan # pkk # avrupa birliği # bulgaristan # Sincar # menbic # Varna