Türk havacılık tarihinde yeni rekor

Bayraktar TB2, milli havacılık tarihinin en uzun görevde kalma rekoruna imza attı. Türkiye'nin ilk yerli ve milli silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2, 200 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı. TB2 SİHA, güvenlik güçleri tarafından 2014'ten beri yurt içi ve dışında terörle mücadelede etkin olarak görev yapıyor.

Türk havacılık tarihinde yeni rekor

Türkiye'nin ilk yerli ve milli silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2, 200 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı. Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora imza attı. Gökyüzünde en uzun süre görev yapan ilk milli hava aracı oldu.

Kendi sınıfında dünyanın en iyisi... 2014'te TSK'nın envanterine girdi. 2015'te silahlandırılan sistem, keşif, sürekli havadan gözetleme, hedef tespiti ve imha imkanı sağlıyor. Milli SİHA, TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT tarafından operasyonel olarak kullanılıyor.

TB2 SİHA, güvenlik güçleri tarafından 2014'ten beri yurt içi ve dışında terörle mücadelede etkin olarak görev yapıyor. Hendek, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında oyun kurucu olarak rol aldı. Terör örgütüne yönelik Pençe ve Kıran gibi birçok operasyonda görev yaptı. Kırmızı listede aranan terör örgütünün sözde yöneticilerine yapılan operasyonlarda da önemli rol üstlendi.

Milli SİHA'lar mavi vatanın korunmasında da görev alıyor. Bu kapsamda Doğu Akdeniz'de görev yapan Fatih ve Yavuz sondaj gemilerine güvenlik için havadan refakat ediyor. Yine aynı kapsamdaki görevler için KKTC'de konuşlandırılmak üzere, 16 Aralık 2019'da Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığı'ndan kalmış, Geçitkale Havaalanı'na inmişti. Bayraktar TB2 SİHA, tarihi bir uçuşa da böylece imza atmıştı.

Türkiye, kanatlarında Roketsan tarafından üretilen füzeleri taşıyabilmesi ve hassas hedefleme yapabilmesi sayesinde dünyada kendi SİHA'sı ve mühimmatlarını üreten 6 ülkeden biri olarak öne çıkıyor.

ulusal.com.tr

# bayraktar tb2 # türk havacılık tarihi # TB2 SİHA