Şehir merkezinde çevre katliamı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi merkezinden geçen deredeki kirlilik çevre katliamı boyutlarına ulaştı.

Şehir merkezinde çevre katliamı

Atıklar nedeniyle balıkların kaybolduğu ve suyun renginin sürekli değişim göstermeye başladığı dere insan sağlığını da tehdit ediyor.

Alaplı’da 22 köyün ve ilçe merkezinin su ihtiyacını giderildiği Alaplı deresinde suyun rengi atıklar nedeniyle sürekli değişim göstermeye başladı. Deredeki su rengindeki değişme ve kirlilik çevre katliamı boyutlarına ve insan sağlığını tehdit eder hale gelirken, yetkililerden konuyla ilgili inceleme ve çalışma başlatılması bekleniyor.

Alaplılı iş adamı Bülent Şenel, “ Her sabah dereye baktığımızda büyük kefal balıklarını görüyorduk. Ama son zamanlarda dereye karışan atıklar nedeniyle balıklar kaybolmaya başladı. Derede çok ağır bir koku var. Köpük köpük dereye akan atıklar var. Zehirli bir maddemi ya da nasıl bir madde olduğuna yönelik bilgimizde yok. Bu atığın ve deredeki suyun incelenmesi gerekiyor” dedi.

Vatandaşlardan Erol Çimen’de deredeki suyun incelenmesi gerektiğini belirterek” Her sabah dere kenarına geldiğimizde balıkları büyük bir zevkle seyrediyorduk. Derenin yukarısında suya atık maddeler karışıyor. Buda balıkların kaybolmasına yol açtı. Bu suların incelenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Hasan Haşıl-İHA

# zonguldak # dere # katliam # kirlilik # atık # alaplı # şehir merkezi