CAP'ın "PKK Raporu" Meclis'te

ABD Başkanı Obama'ya yakın düşünce kuruluşu Center for American Progress'ın (Sentır for Amerikan Progrıs) Kürt koridoru için yeni hamle önerilerini içeren raporu, Meclis gündemine taşındı. CHP'li Umut Oran, açılımın koordinatörü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a "PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılması konusunda hükümet görüş birliğine varmış mıdır?" diye sordu.

ABD yönetimine yakınlığı ile bilinen Center for American Progress adlı düşünce kuruluşunun Kürt koridoru için hazırladığı öneri raporu, Meclis'e soru önergesi oldu. CHP'li Umut Oran, CAP raporunda yer alan "PKK terör örgütleri listesinden çıkarılmalı" maddesini, açılım koordinatörü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a sordu.

- ABD hükümeti tarafından Yabancı Terörist Organizasyonlar listesinde yer alan PKK Terör Örgütü’nün bu listeden çıkarılmasıyla ilgili hükümetiniz ve bakanlığınızla bir görüşme yapılmış mıdır?

- Yapıldıysa bu görüşme ne zaman kimler arasında gerçekleştirildi, alınan kararlar veya eylem planı var ise bunlar nedir?

- PKK Terör Örgütü’nün silah bırakması ve barış sürecine entegre olması karşılığında örgütün terör örgütü listesinden çıkartılması için hükümetinizce bir görüş birliğine mi varılmıştır?

Soru önergesinde, AKP-PKK ortaklığında yürütülen açılım süreciyle ilgili bilgilerin CAP'a aktarılıp aktarılmadığı sorusuna da yanıt istendi.

ulusalkanal.com.tr

# meclis # abd # umut oran # Obama # soru önergesi # cap # terör örgütü listesi # çıkarıldı