Erhan Tuncel yakalandı

Hrant Dink cinayetinin "Büyük Ağabeyi" Erhan Tuncel, 38 gün sonra yakalandı. Tuncel'in Kumburgaz'daki bir villada yakalandığı belirtildi. Star gazetesine röportaj veren Tuncel, "Mahkemeye Emniyet Yardımcı İstihbarat Elemanı olma sürecimle ilgili belgeler sunacağım" demişti.

Erhan Tuncel yakalandı

Önce beraat etti ardından hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Hrant Dink cinayetinin büyük ağabeyi Erhan Tuncel 38 gün sonra yakalandı.

Tuncel'in İstanbul Kumburgaz'daki bir villada yakalandığı belirtildi.

Tuncel'in yakalanması da tahliyesi gibi ilginç oldu. Tuncel, günler sonra ilk kez bir röportaj vermiş, AKP'nin gazetesi olarak bilinen Star'a konuşmuştu, Tuncel, "yeni belgeler açıklayacağım" demişti.

Savunmamda irtibatlı olduğum Trabzon polisi ile ilgili bilgiler vereceğim. Mahkemeye Emniyet Yardımcı İstihbarat Elemanı olma sürecimle ilgili belgeler sunacağım.

Erhan Tuncel savunmasında, muhbir kimliğinin deşifre edilmesi ve istihbarat vermesine rağmen cinayetin önlenmemesiyle ilgili bilgiler veceğini de belirtti. Tuncel, cinayette Jandarma'nın da rolü olduğunu öne sürdü.

Tuncel'in "yardımcı istihbarat elamanı" belgesinde dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'in imzası bulunuyor. Erhan Tuncel'in Sicilinde "Fethullahçı'dır dikkat edilmeli" notu bulunan Akyürek'e ağabey diye hitap ettiği biliniyor.

Kaçak "Ağabey" Tuncel: “Yeni belgeler açıklayacağım“

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # erhan tuncel # star # gazetesi # yakalandı # büyük ağabey