Muğla'da yangınlara havadan müdahale ediliyor

Muğla'nın ilçelerinde etkisini sürdüren 6 yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ekipler yangınlara karşı havadan ve karadan etkin mücadele sürdürüyor.

Muğla'da yangınlara havadan müdahale ediliyor

Haber: Özgür Doğu Saymaz

Türkiye'nin birçok ilçesinde terör örgütü PKK'nın çıkardığı yangınlarla mücadele sürüyor.

Yangınların en çok etkilendiği bölgelerden biri de Muğla. İl genelinde bir haftadır farklı aralıklarla çıkan 6 yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, birçok ilden gelen itfaiye personeli, kolluk kuvvetleri ve vatandaşlar müdahale ediyor.

Yangın bölgesinde, 6 uçak, 16 helikopter, çok sayıda arazöz, iş makinesi, su tankeri, TOMA ile kurumlara ait araçlar görev yapıyor.

Denize yakın bölgelerde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ekipler de alevlere müdahale ediyor.

Muğla'daki yangın söndürme çalışmalarına, Azerbaycan'dan 1 helikopter ile 105 itfaiye personeli, Rusya'dan 2 yangın söndürme uçağı, İran'dan bir yangın söndürme uçağı, 2 helikopter destek veriyor.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Bölgede görev yapan muhabir arkadaşımız Özgür Doğu Saymaz'ın gözünden yangın söndürme çalışmaları;

# rusya # iran # pkk # Azerbaycan # muğla # sahil güvenlik komutanlığı # uçak # orman yangınları # helikopter # yangınlar # arazöz # iş makinesi # toma # Muğla Orman Bölge Müdürlüğü # Su tankeri