Yılmazer'in imzasıyla birçok milletvekili, gazeteci, emniyet müdürü dinlendi

Soruşturmasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in imzasıyla aralarında milletvekili ve gazetecilerin de olduğu birçok kişinin dinlendiği ortaya çıktı. F-tipi örgütün MİT'teki köstebeğinin de MİT krizinin ardından teşkilatta koordinatör Emniyet Müdürü olarak görevlendirilen Emniyet Müdürü Hayati Başdağ olduğu iddia edildi.

22 Temmuz'da F-tipi emniyetçilere yönelik başlatılan soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in imzasıyla aralarında milletvekilleri ve spor kulübü başkanları ve gazetecilerin de olduğu birçok kişiyi dinlendiği basına yansıdı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Yılmazer'in imzasıyla dinlenenler arasında, AKP Milletvekili Sadık Yakut, MHP Mİlletvekili Özcan Yeniçeri, İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, emniyet müdürü Coşkun Hayal, emniyet müdürü Cevdet Saral, Eski Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya, Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, işadamı ve Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık ve Gazeteci Fikret Bila da bulunuyor.

Elindeki kelepçeleri havaya kaldırarak bağıran ve görüntüsü tişörtlere basılarak kampanya başlatılan Emniyet Müdürü Hayati Başdağ'ın da önemli isimleri PKK ve Ergenekon üyesi gibi göstererek bizzat dinleme kararı aldırttığı ortaya çıktı.

Birçok önemli ismin dinleme talep formlarında Başdağ’ın imzası bulunuyor. Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Başdağ, bu kişileri başka isimlerle ya da sadece ön isimleri ile mahkemeden talepte bulunup yasa dışı dinleme yapıldı.

Başdağ hakkındaki suçlamalar bununla da sınırlı değil. MİT’te koordinatör emniyet müdürü olarak sokulan 17 Aralık darbe girişimi sonrası açığa alınan Emniyet Müdürü Hayati Başdağ’ın, F-tipi örgütün MİT'teki köstebeği olduğu iddia edildi. Başdağ'a yöneltilen suçlamalar arasında "Hükümeti yıkmaya teşebüs" ve "Devletin güvenliği, gizli kalması gereken bilgileri temin etmek” de bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

# milletvekili # gazeteci # ali fuat yılmazer # emniyet müdürü # dinleme