Hanau halkı kararlı adımlar bekliyor

Hanau'da yaşanan ırkçı saldırının ardından kentte yaşayan Türk ve Alman vatandaşlar tedirgin. Almanya'da ırkçı saldırıların devam etmemesini isteyen Hanau halkı Merkel hükümetinin daha kararlı adımlar atması gerektiğini söylüyor.

Hanau halkı kararlı adımlar bekliyor

Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat gecesi iki kafeye silahlı saldırı düzenlenmiş, yaşları 21 ile 44 arasındaki 9 kişiyi öldüren 43 yaşındaki Tobias Rathjen'in saldırının ardından evine giderek 72 yaşındaki annesi Gabrielle Rathjen'i katlettikten sonra intihar ettiği bildirilmişti.

Saldırıda Türk vatandaşları Ferhat Ünvar, Gökhan Gültekin, Fatih Saraçoğlu, Sedat Gürbüz hayatını kaybetmişti.

KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ HANAU'DA

Saldırının ardından Küresel Gazeteciler Konseyi heyeti kentte saldırının hedef aldığı noktaları ziyaret etti, Hanou halkına baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Aralarında Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Eray Çelebi'nin de yer aldığı heyete Hanou'da yaşayan Türkler özel değerlendirmeler yaptı.

"ALMAN KOMŞULARIMIZ DA ÜZÜLÜYOR"

Bu isimlerden birisi de Behlül Baytar. 25 yaşında Almanya'ya gelen, yaklaşık 50 yıldır Hanou kentinde yaşayan Baytar artık Almanya'yı tanıyamadığını söyledi.

Baytar "Almanya çok değişti.Her yerde neo-naziler rahatsız ediyorlar. Saldırıların ardından çocuklarımız akşam dışarı çıkmaya korkuyorlar. Alman komşularımız da üzülüyor bu olaylara." dedi.

Alman hükümetinin daha kararlı adımlar atmasını isteyen Baytar, Merkel'in politika sorunu çözecek politikaları hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti.

"HEPİMİZ ŞOK OLDUK"

Kentte yaşayan Türklerden birisi de Hüseyin Mengücek. Mengücek saldırı anını "Saldırıyı gören bir apartmanın 2'inci katında oturuyordum. Ben yukarıdayken benim oğlumun çocukları aşağı indi. Aşağı indikten 5 dakika sonra silah sesleri duyulmaya başlandı. Çok korktum, aileme zarar geldiğini düşünerek aşağı indim. 2 kişi vurulmuştu nargile kafe önünde. 7- 8 metre ileri gittim, bir kişi daha yerde yatıyordu, vurulmuştu . Ölen çocukların hepsini tanıyorduk, hepimiz şok olduk" sözleriyle anlattı.

ulusal.com.tr

# almanya # Hanau # ırkçı saldırı