AKP'li MYK Üyesi: Erdoğan, Davutoğlu'nun üzerini çizdi

AKP'de yükselen parti içi muhalefet, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki çatlağı da büyüttü. AKP'li bir MYK üyesi iç çekişmeyi, "Cumhurbaşkanı, Davutoğlu'nun üzerini çizdi" ifadeleriyle özetledi. Bir başka AKP Yönetici ise Davutoğlu'nun, kamuoyundaki Erdoğan'a yönelik tepkileri arkasına alarak kuvvetlenmeye çalıştığını belirtiyor.

AKP'li MYK Üyesi: Erdoğan, Davutoğlu'nun üzerini çizdi

AKP'de Abdullah Gül ve Bülent Arınç gibi isimlerin parti içinde muhalefeti yükseltmesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun arasındaki gerilimi de büyüttü.

Erdoğan'ın, Davutoğlu'nun üzerini çizdiğini söyleyen AKP'li bir MYK üyesi Davutoğlu'nun Erdoğan'a bayrak açan isimlere yakınlaştığını belirtti.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, Erdoğan, Eski Cumhurbaşkanı Gül'ün yaptığı görüşmenin ardından kendisine yeni bir yol haritası çizdi. Buna göre, Erdoğan'a yakın kaynaklar AKP'nin kısa bir süre içinde olağanüstü kurultaya gidebileceğini söylüyor. Hedef ise Ahmet Davutoğlu'nu genel başkanlıktan almak.

Haberde, parti içinde yaşanan ikilik nedeni ile başkanlık ve anayasa konularının da son bulacağı ifade ediliyor.

AKP'li bir başka yönetici ise Erdoğan'ın kontrolsüz çıkışlar yaptığını belirterek Davutoğlu'nun bu durumu kendi lehine çevirmeye çalıştığını söyledi. Yönetici, Erdoğan'ın Davutoğlu'na güven duymadığını ifade ederek milletvekilleri ve yöneticilerin de arada kaldığını belirtti.

Öte yandan AKP kulislerinde sıkça Erdoğan'ın yakın çevresinin saf değiştirebileceği de konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # AKP # Ahmet Davutoğlu # akp myk