ASELSAN geceyi gündüze çevirecek

ASELSAN mühendisleri geceyi güzdüze çeviren termal kameraların gözünü milli imkânlarla üretmeyi başardı. Söz konusu kameralar uzay teknolojisine sahip. ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, yaptığı açıklamada fiziki sınır güvenliğini milli sanayiyle korumanın önemine dikkat çekti. “Farklı teknolojilere sahip birçok dedektör seri üretim aşamasında” dedi.

ASELSAN geceyi gündüze çevirecek

Türkiye artık geceyi kendi teknolojisiyle gözetleyecek.

ASELSAN mühendisleri ve işçileri uzay teknolojisine sahip termal kamera gözünü üretti.

Kameranın aldığı görüntüleri elektrik sinyaline çeviren dedaktör milli imkânlarla üretildi. Bu gelişme ile tasarım aşamasında gösterimleri yapılan dedektörlerin sanayileşmesine yönelik önemli bir adım atılmış oldu.

Konuya ilişkin Anadolu Ajansı’na konuşan ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken geliştirilen teknolojinin öncelikle sınır güvenliğinde kullanılacağını söyledi.

Erken ayrıca, termal algılama yapan farklı teknolojilere sahip birçok dedektörün tasarımını tamamlayıp seri üretime aktarma aşamasına geldiklerini bildirdi.

ASELSAN’ın kamerada kullandığı teknoloji “Kuantum Kuyulu Kızılötesi Fotodedektörler” olarak adlandırılıyor. Dünyada sayılı ülkenin sahip olduğu bu teknolojiyi Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA uzay gözlemlerinde yüksek kaliteli fotoğraflar almak için kullanıyor. Bu teknolojinin varlığı, sektörde gelişmişlik ve üstünlük göstergesi olarak kabul ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

# ASELSAN # termal kamera