Kılıçdaroğlu: Partiyi karıştırmak için talimat verildi

CHP, olağanüstü toplanan Parti Meclisi kararıyla Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ı kesin ihraç talebiyle disiplin kurula sevk etti. 6 saat süren zirvede söz alan Genel Merkez yöneticileri CHP’yi karıştırmak için AKP ve Sarayın harekete geçtiğini öne sürdü. Ana muhalefet partisinde Selin Sayek Böke'nin istifası da tartışılıyor.

"Kapının önüne koyacağım" dedi, ilk adım atıldı. Mersin Milletvekili disiplin kurulana sevk edildi.

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaorğlu'na bayrak açan Mersin Milletvekili Fikri Sağlar için toplandı. 38 üye Sağlar'ın "Tedbirli olarak kesin ihracını" istedi, 19 üye ise reddetti. Sağlar için son sözü Yüksek Disiplin Kurulu söyleyecek.

6 saat süren toplantı sert geçti. CHP lideri toplantıda Beştepe’ye işaret etti. “Bu partiyi karıştırmak amacıyla Saray'dan düğmeye basıldı, talimat verildi” dedi. Kılıçdaroğlu, Ankara’da Belediye başkanları toplantısının ardından yaptığı konuşmada ise iktidarı suçladı.

Parti Meclisi toplantısının bir diğer gündemi ise parti sözcülüğü görevinden istifa eden Selin Sayek Böke'nin durumu oldu. PM üyesi de olan Böke’ye istifasına ilişkin ağır eleştiriler getirildi. PM üyesi Ali Öztunç “Parti Meclisi’nden de istifa edin. Bir proje olduğunuzu gösterdiniz” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak gazetesi de Böke'nin geçen hafta cuma günü ABD Ankara Büyükelçisi John Bass ile görüştükten sonra istifa ettiğini yazdı. Gazete Böke’nin yanında CHP Grup başkanvekili Özgür Özel’in de olduğunu iddia etti. İddialara hem Böke hem de Özel yanıt verdi. Böke haberin yalan olduğunu söylerken Özel yargıya işaret etti.

MUHARREM İNCE'DEN SERT YANIT

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Saray düğmeye bastı, bazı milletvekili arkadaşlarımız da buna alet oldu” açıklamalarına sert yanıt verdi.

İnce Twitter'den yaptığı açıklamada, "Saray düzenine muhalefet edersen dış mihrakların, basiretsiz CHP yönetimine muhalefet edersen sarayın adamısın! Alayınıza Hayır! Bana Sarayın talimatıyla hareket ediyorsun diyen kişinin alnını karışlarım, dünyayı dar ederim, basiretsizliğinizi iftirayla kapatamazsınız." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# chp # Mersin # kemal kılıçdaroğlu # Selin Sayek Böke # fikri sağlar